social-media-companies

De titel oogt misschien ietwat raar maar hey, ik heb een blog én ben daarbuiten redelijk actief op wat we allemaal kennen als ‘de sociale media‘. Met andere woorden, ik post, deel en like nogal wat zaken die zonder deze pagina, en de daarbij horende categorieën, nooit op Sblog zouden verschijnen. Zo ben ik actief op: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google+ en Tumblr! Neem daar nog bij dat deze blog zijn eigen RSS-feed heeft, ik een levend profiel heb op LinkedIn en je komt dus op een totaal van acht. De meeste mensen gebruiken er minder, iedereen zijn keuze natuurlijk.

Voor tips over het gebruik van alle sociale media moet je elders wezen, maar deze geef ik toch graag mee, want er is één fout die veel te veel mensen blijven maken. Je kan immers alle sociale media aan elkaar koppelen maar dit is niet, ik herhaal, niet de bedoeling. Al je Twitter berichten op Facebook laten verschijnen én op Google+ of Tumblr! is gewoonweg not done. Als je dus verschillende sociale media wenst te gebruiken houd ze dan gescheiden, koppel enkel indien nodig en zorg ervoor dat elk platform zijn doel heeft.

Zelf ben ik heel lang bezig geweest met wat te experimenteren binnen die verschillende platformen en uit te dokteren wat hun meerwaarde zou kunnen zijn. Uiteindelijk bleven er zeven over en ik heb er dan ook voor gekozen om ze alle zeven te delen op Sblog, onder de categorie ‘Gaat Vreemd’. Hieronder lezen jullie het overzicht en waarvoor ik ze gebruik.

Met smoelentrekkers (Facebook)

By far the most popular platform! Facebook trekt op weekbasis meer dan 1.3 miljard gebruikers én op dagelijkse basis een goede 800 miljoen, waarvan ik er dus één ben en jullie waarschijnlijk ook. Zelf heb ik een profiel en enkele Facebook pagina’s. Mijn profiel is openbaar, dus iedereen kan alles lezen, en je hebt de mogelijkheid om mij gewoon te volgen, zonder dat we dus Facebookbuddies moeten worden. The choice is yours.

De Facebook pagina die ik gelinkt heb aan de categorie: Gaat vreemd – met smoelentrekkers is ‘Sven Naessens zijn derde kamer‘. Hier post ik artikels over de actualiteit of politiek én moedig de mensen aan om er te discussiëren, in alle openheid en met de nodige beleefdheid voor elkaars argumenten. Links én rechts zijn welkom!

Met zijn e-vogel (Twitter)

Iedereen die ooit enkele dagen in Londen heeft vertoeft kent ongetwijfeld ‘Speakers Corner‘. Het is een gedeelte in het noordoosten van het Hyde Park, een koninklijk park in Londen, waar al van oudsher sprekers in het openbaar hun mening verkondigen over politiek, cultuur en religie, vaak staande op één of andere kist.

Twitter is eigenlijk voor mij zowat hetzelfde, maar dan virtueel. Je komt een ruimte binnen, zegt wat je te zeggen hebt én wacht af wat er gebeurt. Is je bericht interessant genoeg dan volgen er ongetwijfeld wat retweets of barst er een discussie los. Op het moment dat dit gebeurt zit je eigenlijk in een virtueel café en kunnen verschillende mensen deelnemen aan het gesprek.

Op Sblog koos ik ervoor om enkel mijn tweets te delen, niet de retweets alsook niet de discussies die daarbij horen. Wil je participeren, je bent welkom. Gewoon mijn profiel volgen and i will return the favour and follow you!

En snuift er op los (Instgram)

Onder het wereldbekende motto: ‘De uitzondering bevestigt de regel’ presenteer ik u: Instagram! Het is een app, voor je mobiele telefoon of tablet, waarmee je foto’s trekt, ze vervolgens wat kan bewerken om het resultaat dan uiteindelijk vrij te geven in de wondere Instagramwereld, zodat al je volgers kunnen zien wat je op dat moment aan het doen bent.

Geen berichten dus, maar gewoon een eigen persoonlijk moment dat je vereeuwigd én kiest om te delen. In dat delen zit dan ook de uitzondering want ook Instagram kan je koppelen en doe dat gerust. Wil je zien welke momenten ik zoal vereeuwig dan kan je mij volgen op mijn profiel én jij hebt er dan vervolgens ook al minstens één volger bij.

Met prikker (Pinterest)

Magneetjes op de ijskast of post-its kleven, ergens in de buurt van, of aan je PC, little reminders om iets niet te vergeten. Et voilà, dat is Pinterest in een notendop. Je surft ergens op het web, komt in real life een locatie tegen die je wil onthouden, of hebt herinneringen die je wil bundelen, dan heb je via Pinterest de mogelijkheid om die zaken vast ‘te prikken’ op een prikbord.

Ik heb zo enkele borden en het toffe aan Pinterest is dat je kan kiezen om een prikbord, of meerdere, te volgen zonder dat je ze allemaal van één gebruiker hoeft te volgen. Hier vind je mijn prikborden, heb je zelf een account dan kom ik sowieso eens piepen naar die van jouw!

En zoekt zijn G-spot (Google+)

Google+ (ook bekend als Google Plus of G+) is een sociaalnetwerksite die draait op Google-technologie en die door Google wordt beheerd en uitgebaat. Hier kunnen geregistreerde gebruikers zogenoemde kringen aanmaken én binnen deze kringen kunnen vrienden toegevoegd worden om berichten per vriendengroep mee te delen.

Dat is dan ook waarvoor ik Google+ gebruik, om een eigen nieuws feed te delen van Nederlandstalige artikels en zo een overflow aan artikels te vermijden op Facebook en Twitter.

En pakt ze allemaal

Op elke pagina hierboven kan je mijn recentste posts zien per platform, op deze pagina zie je een overzicht van ze allemaal in één overzicht. Als surplus zie je hier ook de RSS-berichtgeving passeren. De term RSS staat voor Really Simple Syndication, het is een makkelijke manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuws op je favoriete sites, blogs of van bekende nieuwssites. Met andere woorden via de RSS-feed van Sblog ben je dus in staat om een overzicht te behouden van wat er gepost werd.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.