Belofte maakt schuld: voordelig(er) kerstshoppen

Een tweetal weken geleden schreven kranten hoeveel wij als Belg gemiddeld zouden uitgeven in België aan de kerstinkopen. Ik zei iets in de trend van nul euro, van het ene kwam het andere en uiteindelijk beloofde ik een blogpost over shoppen.

Gene stress, als ik ga shoppen met de liefste staan er ook cafés en eten op het programma. De verdeling qua bezoekuren laat ik aan jullie over.

Nijmegen en Maastricht

Et voila, daar gaan wij kerstshoppen. Beide stadjes liggen op een kleine twintig minuten rijden van elkaar, de winkelgebieden zijn autovrij en het is er nooit reuze druk. Tenminste, als je uw bezoek een beetje goed inpland.

Zo kan je immers beginnen kerstshoppen begin december. In Nederland zijn er altijd wel solden te doen maar begin december is dat zowat in elke winkel reeds het geval. En op donderdag zijn winkels in Nederland nu eenmaal open tot 21u, sommigen zelfs tot 22u.

Dus het biedt genoeg voordelen om even vanuit België de oversteek te maken. Hoe groter de groep vrienden en familie die je wil overladen met cadeautjes, hoe meer je kan, en zal, besparen. Sven toch, zoiets schrijven, foei!

Nijmegen

Daar slapen wij steeds. Het Apollo hotel is uiterst geschikt, al is het ietwat prijzig voor wat je krijgt, een €110 voor een overnachting. Maar de ligging maakt veel goed. Het ligt vlak aan de start van het winkelcentrum en achter het hotel ligt een ruime parking. Je kan volle zakken dus steeds afzwieren en nadien rustig je weg verder zetten. Een parkeerbiljet voor een dag kost je €12,30.

Iedereen zal het wel weten, boek je hotel via booking.com en je bent toch al iets goedkoper af.

Je kan slenteren door de Marikenstraat en de Moenenstraat of winkelcentra bezoeken zoals Dukenburg en Molenpoort. De Marikenstraat is bovendien een uniek iets om door te wandelen. De foto hieronder maakt wel duidelijk waarom.

 Marikenstraat Nijmegen

Marikenstraat Nijmegen

Gezellige terrassen, moderne winkelcentra en knusse winkeltjes maken Nijmegen, samen met de gemoedelijke sfeer, tot een stad waar het goed toeven en winkelen is. Het meest aansprekend zijn misschien wel de typisch Nijmeegse straten met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes, rondom de Sint Stevenskerk bijvoorbeeld of de Houtstraat en de Van Welderenstraat.

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Je vindt hier meer dan 100 winkels in deze van oorsprong Romeinse en nu nog als zodanig herkenbare middeleeuwse centrumstraat die uitkomt op de Grote Markt.

Geen gewinkelier zonder plezier!

Vlak bij het hotel zijn er genoeg cafés en onze favoriet is de echte bruine kroeg, met toepasselijke naam: “café De Tempelier“.  De foto van deze geweldige kroeg prijkt bovenaan deze blogpost. Achter de hoek van het hotel heb je bistro ‘De Bok‘. Zeker reserveren want het loopt hier alle avonden goed vol. Niet verwonderlijk met de scherpe prijzen en een varia aan wild op de lekkere kaart. Kogelbiefstuk, een topper! Nadien kan je nog een klepke drinken in café “De Fuik” er vlak naast.

In Nijmegen is er ook een stukje Vlaanderen waar je kan eten en drinken in een gezellige setting bij het “Vlaams Arsenaal“. Jupiler, Palm, bollekes Koninck ze hebben het er allemaal én het voordeel is, je kan te voet naar huis, al dan niet waggelend van het geabsorbeerde gerstenat of het overgewicht aan shoppingbuit.

Arnhem

Wij parkeren ons steeds in Parkeergarage Rozet Langstraat Arnhem, volgens google maps 21minuten rijden. Maar er zijn parkeermogelijkheden zat natuurlijk. Duurste tarief is €14 voor één dag. Enkele jaren geleden reserveerden wij op voorhand tickets voor de musical ‘Cats’ in de, Musis Sacrum Schouwburg, aan de overkant is een immens grote parkeergarage en beiden liggen aan het winkelcentrum, keuze zat dus.

In 2007 werd Arnhem uitgeroepen tot beste Binnenstad 2007-2009 van Nederland. De aanwezigheid van modeacademie ArteZ waar o.a. Viktor & Rolf vandaan komen maakt Arnhem een creatieve, innovatieve stad.

De diversiteit aan winkelaanbod is geweldig. De grote winkelstraten (Vijzelstraat, Janstraat, Ketelstraat, Roggestraat en Bakkerstraat) bieden een ruim aanbod van alle populaire winkelketens met keuze van mode tot speelgoed en van bonbons tot serviesgoed.

Een pintje drinken en even lekker uitrusten kan bijvoorbeeld op de gezellige Korenmarkt.

Et voila

Belofte maakt schuld, mijn tip om aan ‘budgettair’ kerstshoppen te doen. En natuurlijk ook wat cultuur in beide stadjes. Iedereen doet natuurlijk wat hij of zij wil, maar besluit je toch om de gok te wagen, laat dan nadien maar een reactie achter.

Have fun!

Creative commons

Creative Commons-Licentie
Sblog van Sven Naessens is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.
Gebaseerd op een werk op http://www.sblog.be.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.