Beste GVA: hoeveel keer gaan jullie blijven zeveren over de marge?

Joris van der Aa,

Ik zou u kunnen aanspreken en het woord ‘journalist’ tussen haakjes zetten. Of schrijven dat de frut stilaan aan het verworden is tot een rioolgazetje waar clickbait altijd voorgaat op inhoud. Gelukkig voor u doe ik dat niet. Ieder zijn niveau, niet waar?

Want je had er ook voor kunnen kiezen om te schrijven over duizenden supporters die, net zoals onze elf helden op het veld, de longen uit het lijf zongen. Achter hun ploeg stonden en aan een deel van de Antwerp aanhang liet verstaan dat voor je ploeg supporteren belangrijker is dan tegen je tegenstander.

Je had ook kunnen schrijven dat het vuurwerk het stadion was binnen geraakt, maar dat de harde kern er wel voor had gekozen om tussen de medesupporters weg te blijven. Als ‘journalist’, oeps nu doe ik het toch, had je dat kunnen aangrijpen om de discussie te openen, in plaats van ze te sluiten.

Iedereen die al eens in een stadion komt had dat direct gezien. En zowat iedereen is het eens dat het niet tussen supporters thuishoort. Maar langs de lijn, waar ze gecontroleerd kunnen worden uitgedoofd? Daar zullen velen zich wel in kunnen vinden.

Een, broodnodige wat mij betreft, discussie waard.

Wil je ook ineens een rechtzetting plaatsen aub? Er werden gisteren geen bommetjes gesmeten. Dat insinueren is de slachtoffers van het voorval misbruiken. “Shame on you”, zingen ze dan op alle voetbalvelden.

Afsluitend had je ook kunnen schrijven hoe er opnieuw niets gebeurde. Na een seizoen zonder problemen, met daarin twee stadsderbys, werd ook de eerste horde van dit seizoen met veel passie genomen. Zoiets, de positieve kant van het verhaal, had je ook kunnen schrijven.

Ik, en met mij vele andere supporters, onthouden wel wat allemaal goed was. Goed is. Wij zijn de jaren van kommer en kwel achter ons aan het laten.

Enkel jullie rakelen dat steeds weer op.

Ieder het zijn zeker?

PS: FCB – de voetbalnaam – werd reeds in 1972 vervangen.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.