De politie uw vriend

Vandaag, iets voor 16 uur verlaat ik de Expresweg richting konijnenpijp. Op een moment dat de drukte nog moet starten is het toch al aanschuiven geblazen. Voor wie de situatie niet kent even wat meer uitleg. Je komt op twee rijvakken terecht voor de mensen die via de konijnenpijp naar Antwerpen moeten. Wie op Linkeroever moet zijn, die moet wachten tot de laatste 20 meter om te kunnen afdraaien. Nochtans is er een derde rijvak links, dat is echter het en der voorzien van markeringen waardoor het verboden is. Tot die laatste 20 meter dus.

De rij auto’s die er staat bezet beide rijvakken op dat moment al over een lengte van zo’n 200 meter. Dat zijn de rijvakken die de file richting Antwerpen moeten brengen. Enkele wagens voor mij kiezen de vlucht vooruit, ik volg hen op het derde rijvak. Twee wagens voor mij springt het licht op oranje. Tegen dat het terug op groen springt zijn we al met zijn tienen. Er moeten dus wel wat bestuurders richting LO en op die manier ontlopen zij het fileleed. Wat er dan weer voor zorgt dat dit leed richting de konijnenpijp niet vergroot à rato van meerdere wagens per minuut.

Tijdens die minuut van wachten zie ik drie zwaantjes. Eentje is druk bezig met het doorroepen van alle nummerplaten, de twee anderen slaan een gezellig babbeltje. Groen. Ik rijd tien meter verder tot aan het volgende licht en zie hoe een vierde zwaantje daar het bushokje inpalmt, notitieboekje in de hand. Dat gaat dus een boete worden, die ik ook zal betalen. Want ja, het mag nu eenmaal niet.

Waarom dan deze blog?

Het is daar sinds het verkeersinfarct dat Antwerpen geworden is, dagelijkse kost dat het verkeer opstropt richting de konijnenpijp. Dat de file daar aanzwelt met wachttijden om u tegen te zeggen. En blijkbaar beslist iemand dan dat daar de kip met het gouden ei zit. Of de zwaantjes dat zelf beslissen of ze die opdracht opgelegd krijgen is ondergeschikt aan het teken dat wordt gegeven. Men wil dus immers tijdens de spitsuren honderden wagens extra in die file ter plaatse duwen, in plaats van ze te ontlasten. Anders gezegd, men wordt bewust onderdeel van het probleem. 

En daarom deze blog!

Want ik heb een voorstel. Vandaag werden er voor enkele duizenden euro’s boetes uitgeschreven. Geef dat geld uit om dat derde rijvak vrij te maken zodat diegenen die moeten afslaan op LO dat ook gewoon kunnen doen, zonder dat ze het fileleed nog eens extra belasten.

Aan die iemand die nu het omgekeerde beslist deze boodschap: “Doe wat je moet doen, zorgen voor de burgers in plaats van ze te zien als citroenen.” 

Ook de politie zal u volgens mij dankbaar zijn. Tenminste als u nog waarde hecht aan het gezegde dat ik als titel koos. Ik ben alvast benieuwd.

Spread the love
 • 55
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  55
  Gedeeld
 1. Peter Boskens

  helemaal akkoord. 13/10 was ik ook 1 van de gelukkigen die genoteerd zijn op het voorgedrukt A4tje van de politie. Terwijl keer op keer het kruispunt compleet geblokkeerd werd door chauffeurs uit de August Vermeylenlaan. Wanneer het licht dan op groen springt voor de mensen op de Charles De Costerlaan kunnen ze niet verder. En wanneer het kruispunt vrij is springt het licht terug op rood. En zo een aantal keer na mekaar. De politie was niet geïnteresseerd, enkel in de 3e vak-rijders. Laaghangend fruit, easy money. Terwijl iedereen bleef staan. De mensen waren zelfs uitgestapt. Bewijs? Er reed plots een Nederlandse autocar over de derde rijstrook die zich (in tegenstelling tot mezelf die op Linkeroever woont) op het eind van de file terug rechts wrong om dan de tunnel in te rijden. De politie? Die deed niets … te moeilijk want buitenlander en dus onmiddellijke inning (naar de bankcontact of zo). Soit … tegenwoordig ben je een crimineel als je met de wagen rijdt …

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.