Europa moet nazi Duitsland straffen

Op 27 februari 1953 werd in Londen een akkoord getekend dat tot de opheffing leidde van de helft van de Duitse schulden: 15 miljard op een totaal van 30 miljard Duitse marken werd kwijtgescholden. Het akkoord werd bereikt met West-Duitsland, dat verantwoordelijk was voor de terugbetaling van alle oorlogsschulden aan de Westerse wereld. De kwijtschelding gold dus ‘Duitslands’ financiële schuld, ofschoon er ook een humane schuld te derven viel.

En die is zwaar, veel zwaarder zelfs dan sommige wilden laten uitschijnen.

Enkele publicaties van het onvolprezen Institut für Zeitgeschichte[1] gaan over het optreden van de Duitse bezetter aan het oostfront. Van de mythe van de ‘schone’ Wehrmacht, die zich anders dan de SS min of meer fatsoenlijk zou hebben gedragen, was sinds een legendarische tentoonstelling in de jaren negentig al weinig meer over. Deze publicaties maken korte metten met de laatste illusies over een ‘zuivere’ Wehrmacht met onderwerpen als de massamoord op Joden en krijgsgevangen, propaganda en het beleg van Leningrad. Duitsland was nazi-land, met een afkeer voor alles en iedereen die niet voldeed aan de blonde Arische Goden, en dat gevoel is nooit meer verdwenen.

Dankzij de kwijtschelding echter, kreeg Duitsland de kans om economisch opnieuw te floreren.

In West-Duitsland was de komst van de D-mark op 20 juni 1948 en het daaropvolgende Wirtschaftswunder de centrale mythe. Anders dan in de DDR was het aanvankelijk een apolitiek verhaal, maar al snel kreeg de wederopbouw ook een politieke connotatie. Het Wirtschaftswunder bewees immers dat Duitsers op eigen kracht iets konden presteren zonder hun buren aan te vallen. Of, zoals Münkler[2] fijntjes opmerkt: in plaats van het IJzeren Kruis kwam de Mercedes-ster.

Drie kwart eeuw later staat Duitsland economisch terug op de kaart. Wat hun historische schuld echter betreft, die moet misschien toch maar eens herbekeken worden.

Zo beschouwt Duitsland het dossier van de oorlogscompensaties aan het getergde Griekenland bijvoorbeeld als afgehandeld. Maar de kwestie zit de Grieken hoog, net omdat na de Tweede Wereldoorlog het Duitse ‘Wirtschaftswunder’ zijn oorsprong kende in een grootschalige schuldkwijtschelding door de internationale kredietverleners, terwijl het huidige Duitsland zich verzet tegen een schuldvermindering of -kwijtschelding aan Athene. Het Duitsland van Merkel is opnieuw bezetter geworden, een economische bezetter deze keer. Niet enkel van Griekenland, maar ook van tal van andere, voorlopig enkel, Zuid-Europese landen.

En al doet Merkel haar economische best in het vluchtelingendebat, haar inwoners – en collega politici -grijpen terug naar de groteske ideeën uit het verleden. En ‘das Mädchen’ laat betijen.

Zo mogen neonazi’s al jaren een neonazifestival organiseren in Duitsland: Rock für Deutschland. De neonazi’s Uwe Mundlos (38), Uwe Böhnhardt (34) en hun vriendin Beate Zschäpe (36) executeerden tussen 2000 en 2006 acht Turken, één Griek en een Duitse politieagente. Slachtoffers waren vooral kebabverkopers. De terroristen schoten hen meestal met een pistool recht in het aangezicht. Ze filmden de lijken en verwerkten die beelden in een propagandafilm waarin ze spotten met hun slachtoffers. De drie beroofden veertien banken om hun leven te bekostigen. Ze pleegden ook minstens één bomaanslag, in 2004 in een Turkse wijk in Keulen, waarbij 22 gewonden vielen.

Al vijfentwintig jaar lang komt er één keer per jaar een buslading fascisten naar het kleine Duitse stadje Wunsiedel in het noordoosten van het land. In de jaarlijkse optocht trekt de groep neonazi’s door de straten van het dorp waar vice-Führer Rud​olf Hess begraven lag. Als eerbetoon.

De inwoners van het gehucht Jamel, in het noorden van voormalig Oost-Duitsland, hebben bijna allemaal extreem-rechtse sympathieën en afficheren zich duidelijk als neo-nazi’s. Beatse Zschaepe, uit Jamel zit momenteel vast op verdenking van de moord op acht immigranten, twee bomaanslagen en 15 bankovervallen.[3] Tijdens speciale zomerkampen in Jamel worden kinderen gehersenspoeld en gedwongen om met krijtjes Hitler snorren te tekenen, Deutschland Über Alles te zingen en zich te wijden aan meer van zulk authentiek Nazistisch volksvermaak.

Tijdens de jaarlijkse herdenking van het bombardement op de Duitse stad Dresden in 2010 zag je op de Nederlandse zender NOS hoe maar liefst 5000 neonazistische aanhangers door de straten wandelden. Die neonazistische wandeling is intussen een jaarlijkse traditie geworden.

En dus zijn ook de Duitse politici opnieuw schuldig door de keuzes die zij, wel en niet, maken.

Zo kent de Duitse maatschappij een dagelijks stijgend probleem met de acceptatie van diversiteit. Dat vloeit voort uit de keuze die Merkel maakte toen ze in 2005 de immigratiewet wijzigde. Mensen moeten voortaan worden beoordeeld op opleidingsniveau, buitenlandse afgestudeerden mogen een jaar lang werk komen zoeken en zelfstandigen mogen zich in Duitsland vestigen. Nochtans schat het ministerie van Arbeid en Sociale zaken van Duitsland in dat er tegen 2025 een tekort zal zijn van zes miljoen arbeidskrachten. Onder andere daarom wil men in Duitsland volop de kaart trekken van buitenlandse arbeidskrachten.

De slaagkans voor buitenlandse arbeidskrachten is een onhaalbare kaart geworden, omdat het nazisme opnieuw floreert. En net zoals toen, gaan niet-Arische mensen gebukt onder de gruwelijke uitwassen ervan.

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, de Let Nils Muižnieks, wond er tijdens een bezoek aan Duitsland geen doekjes om: een rij van aanslagen op asielzoekerscentra en regelmatige demonstraties tegen ‘de islamisering van het Avondland’ zijn volgens Muižnieks ‘duidelijke tekenen’ van een groeiende haat tegen buitenlanders. In 2014 waren er bijna 400 gevallen van vreemdelingenhaat en 1500 antisemitische overtredingen in Duitsland.[4] Bijna wekelijks is er wel een aanslag op asielzoekerscentra en/of buitenlanders. Zo werd er bijvoorbeeld een asielzoekerscentrum in Schwarzenwang (Beieren) met stenen bekogeld, en een paar dagen eerder werd in Limburgerhof (Rijnland-Palts) een toekomstig asielzoekerscentrum in brand gestoken. Volgens een rapport zijn er zo’n 9600 gewelddadige rechts-extremisten in Duitsland.[5]

Het mag dan ook niemand verbazen dat racistische groeperingen als Pegida hun ontstaan kennen in Duitsland. De bezieler, Lutz Bachmann , plaatste foto’s van hem met een Hitlerkapsel en –snorretje op facebook.”Als de meerderheid van de bevolking zijn gezond verstand zou gebruiken, dan zou die naar de hooivorken grijpen en de elitaire volksverraders uit het parlement, de gerechtshoven en de krantenredacties wereldwijd in elkaar slaan”, zei Pegida-frontvrouw Tatjana Festerling. Ze noemde islamitische vluchtelingen ‘seksterroristen’. Meer bewijs moet er niet zijn. Een haatgroepering en één die dringend aan banden moet worden gelegd.

Maar niemand die er iets aan doet. Ook niet verwonderlijk gezien het politieke klimaat in Duitsland.

De NDP is een racistische Duitse partij die Hitler openlijk mag verheerlijken. Een korte politieke poging ten spijt mag deze partij de maatschappij verder laten verrotten. Het inleidende hoofdstuk van hun partijprogramma spreekt nochtans boekdelen.

(…) De vereniging van de twee Duitslanden, (…) , de migratiestromen naar en binnen Europa, (…) , de groeiende twijfels bij het heersende materialisme, hebben nieuwe vragen opgeworpen. (…) De heersende politieke en maatschappelijke kringen zien vooral de ‘multiculturele samenleving’ als oplossing, waarbij vervanging van het ene volk door het andere de machtskringen aan de macht moet houden. De NPD daarentegen wil de machtskringen vervangen, om het Duitse volk een toekomst te geven binnen de Europese volkerenfamilie. Wij zijn tegen de verstofte ideologieën van voorbije eeuwen, tegen Verlichtingsutopieën, en tegen de multi-etnische excessen waaraan het Duitse volk op dit moment is blootgesteld. We zijn tegen overheersing door buitenlanders, tegen te grote invloed van het buitenland, tegen uitbuiting en onderdrukking, vóór Duitse vrijheid en voor vrijheid van de volkeren.

En wat te denken van de voorzitter van de Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD), Frauke Petry, die afgelopen weekend het wereldnieuws haalde. De media berichtte: “Zij heeft ophef veroorzaakt met uitspraken over vluchtelingen. Petry wil de grensbewaking opvoeren en desnoods met vuurwapens voorkomen dat vluchtelingen illegaal de grens passeren.”

Hoezo ophef?

Een land dat de wereldbevolking tot twee maal toe van zoveel beroofd heeft, dat beide keren een nieuwe kans kreeg om op te staan en het anders te doen, dat land faalt. Opnieuw! Het is nog maar eens dé broeihaard en hét epicentrum van haat, en de uitwassen zijn, weeral, buiten haar landsgrenzen voelbaar.

Om dat land binnen x aantal jaren niet opnieuw een of andere historische kwijtschelding te geven moet nu worden ingegrepen. Vanuit Europa moeten de financiële historische schulden worden herbekeken. Duitsland moet met haar eigen verleden geconfronteerd worden. Het moet duidelijk zijn dat de immigratiewet een foute politieke keuze was en dat nazisme hard moet worden bestreden.

Als Duitsland dat weigert te doen moet Europa haar historische kwijtschelding teniet doen en terugeisen wat men toen heeft laten vallen voor slechts één belofte: “Dat nooit meer!”

 

[1] http://www.ifz-muenchen.de/

[2] https://www.das-parlament.de/2009/51/PolitischesBuch/28112311/304730

[3] http://www.dailymail.co.uk/news/article-2318773/Beate-Zschaepe-trial-Face-Germanys-neo-Nazi-devil-accused-killing-10-people.html

[4] http://fd.nl/economie-politiek/1103979/bijna-wekelijks-een-aanslag

[5] http://nos.nl/artikel/663051-meer-racistisch-geweld-duitsland.html

Spread the love
 • 217
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  217
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.