Kroatië

We hebben gekozen om te vliegen op Zagreb en terug te komen via Split.

 • Drie dagen Zagreb
 • Twee nachten Pula
 • Twee nachten Zadar
 • Vier nachten Split

Zagreb

In Zagreb namen we de pendelbus richting het centrum, dan was het nog een kwartiertje wandelen tot aan onze verblijfplaats. Het busicket kostte € 4,20 en de rit duurde een dertigtal minuten. De bussen rijden tussen 05:00u en 20:00u.

We huurden nadien een wagen bij AVIS, die brachten hem tot aan het hotel. Nadien uit Zagreb geraken was een makkie.

Onze verblijfplaatsen in Kroatië:

ZAGREB: Apartementi Antonella

Dit is echt een absolute aanrader voor de mensen die Zagreb willen verkennen. Op een honderd meter van het centrum, in een kleine inham van de ‘Ulica Preradovićeva’ op nummer 24. Je stapt de inham binnen en ziet een receptie, achter de hoek enkele kleine, maar oh zo romantische verblijfjes. Vijftig meter van Antonella is er een supermarkt zodat je zelf je ontbijt kan halen én desnoods maken in de kleine keuken die voorzien is. Een mini terrasje buiten geeft je dan ook nog eens de mogelijkheid om rustig te genieten van Zagreb. Oh ja, heerlijke meeneem koffie aan de receptie, een absolute must voor mijn lieftallig vrouwtje voor we op stap gaan. Prijs – kwaliteit: TOP!

Onze beoordeling: 5 out of 5 stars (5 / 5)

PULA: Rooms Alla Beccaccia

Bij mensen thuis in een rustig en net onderhouden domein, 4 km buiten Pula, met een eigen restaurantje dat huisgemaakte likeur schenkt. Het vlees op de oude grill binnen in het restaurant is voortreffelijk. Klein zwembad maar groot genoeg vermits er maximaal 28 mensen kunnen verblijven. Privé parking en behulpzame mensen.

Onze beoordeling: 5 out of 5 stars (5 / 5)

ZADAR: Villa Clara

Bij een alleenstande vrouw thuis. Een groot huis, ruime garage ook en kamers die goed onderhouden zijn. Je krijgt dagelijks een gewoon ontbijt met vers geperst fruitsap, je kan dat laten uitbreiden maar dan betaal je extra. De kamers zijn in familiestijl, dus niet gericht op luxe maar eerder op gezelligheid en er is ook aan kinderen gedacht.

De gastvrouw is uiterst behulpzaam en heeft allerhande brochures bij de hand, ze geeft ook alle dagen wel iets van fruit of zelfgemaakte taart. Het zwembad is groot genoeg en een robot zorgt ervoor dat er geen vuiligheid in het zwembad begint rond te drijven.

Om er de eerste keer te geraken gaat er wel wat zoekwerk aan vooraf, maar eens je het gevonden hebt is het voor de rest een makkie en eigenlijk ieen ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen.

Onze beoordeling: 3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

SPLIT: Hotel NEVA

Het is één van de goedkopere hotels, een kleine 10 kilometer van het centrum van split. Er is genoeg parkeerplaats maar de ruimte om te manouvreren is nogal beperkt. Het ontbijt is continentaal maar niet al te uitgebreid. De foto’s van het zwembad bedriegen, want het is eerder aan de kleine kant. Er is ook geen lift in het hotel en de trappen zijn redelijk smal.

Goede locatie om de streek te verkennen maar er is waarschijnlijk wel wat beters te vinden. Al dient gezegd dat het een redelijk nieuw hotel was én dat men constant dingen aan het verbeteren was.

Onze beoordeling: 3 out of 5 stars (3 / 5)

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.