Schauvliege, minder blabla en meer boem boem!

‘De Afspraak opnieuw onder vuur’, zo titelt De Standaard. Ik vind de titel ietwat kort de bocht. Schauvliege is immers kwaad omdat Wouter Deprez een platform kreeg aangeboden om zijn verhaal te komen doen, en zij niet. Ze is bovendien kwaad omdat de reporter zich niet kritisch genoeg opstelde.

Ocharme toch, wat hebben ze te klagen onze politici!

Eerst en vooral krijgt er zo goed als niemand een platform zoals politici dat krijgen. Een hersenscheet is meestal genoeg om dagenlang dagbladen te vullen, en inhoudsloos te mogen komen wauwelen in verschillende radio en tv-programma’s. Wij kunnen daar als belastingbetalers uren over filibusteren, ik sleur er gewoon effe een andere programmanaam bij: “Zonde van de zendtijd.”

Ten tweede moeten onze politici gewoonweg niet zagen en zeveren. Wij betalen hen om te werken, niet om zoveel mogelijk op tv, of in de gazet, te komen. Eigenlijk feitelijk wil ik die tronies zo weinig mogelijk op tv zien. Maak ruzie achter de coulissen, zoek oplossingen. Doe uw job! Elk moment dat politici besteden aan hun PR, is een moment dat wij hen betalen om hun job niét te doen. “Ligt daar trouwens geen mooie besparingskost?”, vraag ik mij af.

Ten derde: Journalisten moeten ook niet schrijven over wat politici zeggen, ze moeten schrijven over wat onze politici doen. Of niet doen, het is maar hoe je het bekijkt. Een quote hier en daar moet natuurlijk kunnen, net zoals het sporadische debat, maar stop nu toch eens met de adoratie van het politieke navelstaren. Hoe kan het toch dat we een cabaretier nodig hebben om te weten te komen dat zowel Schauvliege, als Turtelboom boter op het hoofd hebben in deze?! Hallo media, hoe lang is deze kwestie al bezig? Onderzoeksjournalistiek anyone?!

Afsluitend ben ik het wel eens met Schauvliege dat interviews best wat kritischer mogen. Maar kunnen politici dan stoppen met op voorhand vragen door te sturen naar de pers, te bepalen wat wel én niet gevraagd mag worden. Kunnen ze voortaan ingaan op uitnodigingen, ook al betreft het geen one man show. Om een lang verhaal kort te maken mevrouw Schauvliege: “Kan je zelf doen wat je vandaag blijkt te verlangen van anderen?!”

Wat ben ik content dat Deprez er in slaagt om niet enkel Schauvliege, dan wel de politiek an sich, een spiegel voor te houden. In eindig dan ook graag met een kleine tip, een spreekwoord eigenlijk en voor een tsjeef moeten deze drie woorden voldoende zijn: “Begin bij uzelf!”

Spread the love
 • 106
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  106
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.