Alleen humor kan ons redden! – Wanneer De Angst Humor Overschaduwt

Hoi!

Ik ben Mohamed Ouaamari en ik neem aan dat jullie ondertussen hebben vernomen wie ik ben. Aangename kennismaking. Ik ben een student van 24! jaar en studeer digitale ontwerp. In bijberoep ben ik zelfstandige. Ik ben gepassioneerd door communicatie. Om die reden is Twitter mijn favoriete uitlaatklep waarbij ik gedachten en ideeën de wijde wereld in kan sturen. Mensen die me al lang volgen weten dat mijn tweets doorspekt zijn met ironie en sarcasme. Dit is blijkbaar nog niet voor iedereen duidelijk.

Omwille van mijn interesse voor ondernemen was ik aanwezig bij SINC (een studentenvereniging die ondernemen promoot bij studenten). De overheid mikt op job creatie door jonge ondernemers en ik voel me daartoe aangesproken. Jongeren met een migratieachtergrond moeten de kansen grijpen die hen worden aangereikt. Ik probeer daarom in te gaan op elke mogelijkheid om mijn doelen te bereiken. Daarom was ik aanwezig op het event van SINC.

Het is al een hele drempel om als Marokkaanse moslim aanwezig te zijn op een event dat overwegend bestaat uit een wit publiek. Iedereen gekleed in een strak pak en gel in de haren. Ik kwam af met warrig haar, een ongestreken hemd, afgedragen All-Stars én een baard. Tussen dit publiek kan ik aannemen dat ik er vrij verdacht uitzag. Maar goed, ik maakte me op voor een interessante avond met interessante sprekers. Ik moet toegeven, ik ben een Twitter fanaat en vroeg of er andere mensen aanwezig waren op het evenement. Eenmaal dat ik begin te tweeten, stop ik niet.

Een halfuur na de bewuste tweet waande ik mij in een film met Liam Neeson. Ik dacht dat het een verborgen camera grap was. Het was geen grap, ik werd meegenomen, vastgehouden en ondervraagd door de federale politie. Het werd meteen duidelijk dat dit slechts een uit de hand gelopen grap was en ze lieten mij zonder al te veel problemen na een paar uur vrij.

Ik kan nog steeds niet geloven hoe hard dit uit de hand is gelopen. Mijn tweets zijn onmogelijk te interpreteren als een aankondiging van een aanslag. Ik vind het jammer dat bekrompen en kortzichtige mensen de tweet niet in zijn context hebben geplaatst alvorens de hulpdiensten te verwittigen. Ik hoop het genoegen te hebben dat de personen die me in deze situatie hebben geplaatst iets laten weten. Met een minimum aan excuses. Ook een speciale dank aan de media die vliegensvlug conclusies hebben getrokken. Ik werd meteen verdacht zonder dat er enige feiten bekend waren.

Ik laat me niet afschrikken door deze negatieve ervaring. Mijn humor neemt niemand mij af. Ik blijf de kansen grijpen die naar me toekomen. Verder wil ik iedereen bedanken die mij gesteund heeft op Twitter & Facebook. Qua netwerking kan dit wel tellen.

Baardige groeten,

Mohamed Ouaamari

MO2

Bron: Beards and camels

 

Spread the love
 • 66
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  66
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.