Hallo Bart en Michel

De Jos in ’t straat hield mij gisteren tegen en zei:”Seg Sven, nu zeggen ze dat ik minstens honderd euro netto meer ga hebben per maand.”

“Ja Jos, ze doen dat goed hé makker.”

“Ja maar Sven, ik ga toch een brief aan Bart en Michel schrijven om iets te vragen denk.”

“Hazo Jos, nen brief aan den olijke tandem? Dat is een straf voornemen. Wat ga je vragen, want ik ben wel benieuwd natuurlijk.”

“Awel Sven, dat is toch heel simpel zeker. Op de website van den Nva staat te lezen dat mijn koopkracht stijgt, en de Michel heeft dat beloofd op den televies. Dat betekent toch dat ik vanaf nu elke maand minstens 100 euro meer zal kunnen sparen dan gisteren hé?”

“Ja Jos, dat is juist.”

“Voila, dat was ook mijn gedacht Sven. Ik ga dus nen brief schrijven en vragen of dat ik zes procent mag blijven betalen op mijne gas en elentrik, als ik er niet in slaag om minstens honderd euro meer te sparen. En als dat nog niet genoeg is, dan ga ik vragen of ik wel een index aanpassing ga krijgen op mijn loon. En als ik technisch werkloos ben, zullen ze mijn uitkering wel terug wat omhoogtrekken zeker? Want ik moet op ons bedrijf wel wat dagen doppen op jaarbasis. Dat zijn maar een paar voorbeelden Sven. Maar ge begrijpt me wel zeker?”

“Al een chance dat gij geen kinderen hebt hé Jos, of uwe brief was een paar bladzijden lang!”

“Ik ga ook vragen aan Michel en Bart naar wie van de twee ik mijn duurdere rekeningen mag sturen. Want met alle Chinezen, maar niet met den deze. Als je iedereen meer geld kan geven, dan betekent dat gewoon dat ergens anders dingen duurder worden. Ziek worden gaat bijvoorbeeld een pak duurder zijn dan vorig jaar als ik dat zo allemaal lees. Ik ben nog nooit lang ziek geweest, maar ge weet maar nooit. Maar één van de twee heren zal het verschil op de factuur wel terugstorten aan mij, moest dat nodig blijken. Niet om winst te maken he Sven, gewoon om mijn honderd euro per maand extra te hebben.”

“Ja maar Jos, waarom zouden die dat doen?”

“Sven, ik heb geen geld om gesuikerde drankskes te kopen, sigaretten zijn al jaren te duur voor mij. Den enige auto dat ik heb, das ne matchbox van toen dat ik nog jong was. Een rusthuis was al duur en nu ga ik dat nooit kunnen betalen. Ik bedoel maar, ik ga die honderd euro per maand heel hard nodig hebben, want ik heb nooit iets kunnen kopen en huren wordt er ook niet goedkoper op. Al is huren nog altijd goedkoper dan een rusthuis. En ze beloven mij toch minstens honderd euro meer?!”

“Seg Jos, en wat gade doen als ze niet zouden antwoorden?”

“Zoude die mannen dan geen proces kunnen aandoen? Ik bedoel maar, die beloven dat toch?!”

“Moeste dat kunnen Jos, dan zouden er nog weinig politiekers rondlopen hé!”

“Ja Sven, dat is ook just.”

“Allez Jos, veel succes met uwen brief, laat iets weten hé!”

“Komt in orde. Tot de volgende he jongen.”

“Tot de volgende Jos.”

Spread the love
 • 217
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  217
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.