Kaaimantaks

Auteur: Saskia Van Nieuwenhove

Ach zo, De Standaard niet uw krant, Bart De Wever.

Het is me wat vandaag op die voorpagina’s. Van verkeersongelukken tot andere fait divers uit de Vlaamse geschiedenis, ook al zijn het persoonlijke drama’s. Sterkte aan betrokken mensen, meer is het niet.

De Standaard kopt anders. De Standaard brengt dat wat uw en mijn leven in de toekomst drastisch zal veranderen.
Dat de tonnen euro’s in die Kaaiman-constructies niet extra zullen worden onderzocht door de fiscus.
Wie de laatste maanden even in het regeringsgeheugen graaft : vermogenswinstbelasting, inzet op de grote fraudedossiers, andere en strengere aanpak Omega Diamonds, KBC-Lux, de spaarvarkens van Baljeu en De Clerck – met af en toe eens een minnelijke schikking van een paar miljoen waardoor de miljarden euro’s die de staatskas misloopt weer eventjes worden vergeten – steevast kregen we één antwoord van onze huidige regeringsleiders “Topfraude, zegt u? In het regeerakkoord houden we daar rekening mee. We hanteren namelijk de Kaaimantaks.”

Jawel, elke keer we op de hoogte werden gebracht dat alweer miljarden verdwenen in de zakken van een paar happy fews met een zeiljacht kwamen deze regeringsleiders met de Kaaimantaks op de proppen.

De Kaaimantaks was dé fraudemaatregel van deze regeringsbende ‘Kracht van verandering’. Eindelijk een eerlijke herverdeling. Eindelijk het grootkapitaal onder het vergrootglas van de fiscus. Eindelijk gedaan met die – alles voor een pak perceptie, juist of fout – PS-machthebbers die ervoor zorgen dat we amper geld hebben voor kinderopvang, bejaardentehuizen, speelpleinenwerking, jeugdzorg en cultuur.

En wat blijkt vandaag? In de gelekte ontwerpnota van deze Kaaimantaks geschreven door deze regering – plots is deze ochtend BDW géén woordvoerder van deze bende, ook de eerste keer sinds oktober – zal deze fraudemaatregel NIET dienen om fraude op te sporen.

De regering denkt namelijk dat de eigenaars van deze offshoreconstructies toch wat gerustgesteld moeten worden. Ah ja. Duidelijk maken dat ze echt niet het grootkapitaal zullen viseren.

Wél uw buur die een tuinman in dienst heeft waar hij 50 euro in het vuistje durft geven, wél uw andere buur met Marokkaanse roots, want stel u voor dat die 200 euro té veel uitkering zou trekken zeg.

Dàt moeten we aanpakken natuurlijk.
Want dàt is dé kracht van verandering.

Moet er nog een zeiljacht met Piper-Heidsieck Brut zijn, Vlaanderen?

Uitstapjes ‘kracht van verandering’ zijn verzekerd : langs sociale blokken waar géén wijkagent nog komt maar een bataljon leger de wijk afzondert van de rest van de stad, langs kinderopvang waar enkel nog kindjes zitten waar de ouders de torenhoge factuur kunnen betalen, langs elitesportclubs want gedaan met sport voor iedereen, ook gedaan voor die kinderen uit kansarme gezinnen, langs betonnen muren want kunst op straat moet zichzelf maar financieren, langs euthanasiecentra met lange rijen want wie leeft nog graag met pijn en op straat op zijn oude dag….
Maar hey, eigenaars van die tonnen euro’s op de Kaaiman zijn gerustgesteld. “Oef, dat die socialisten aan de macht eindelijk weg zijn zeg”.

“Show me the money”, nog vol overtuiging gebruld door Bart De Wever tijdens de verkiezingscampagne, telt niet voor de Vlaamse en Belgische Kaaimangeldpotten.

Spread the love
 • 74
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  74
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.