Brief aan de bende egocentrische lamzakken genaamd politici

Het was onmogelijk voor mij om een aanhef te schrijven. Ik twijfelde tussen beste of slechtste politici, en voordat ik het goed en wel besefte zat ik aan potverteerders en andere troetelnaampjes die wij, de bevolking, aan jullie hebben gegeven.

Als burgers moesten wij, ja niet jullie, de strijd met corona aangaan zonder regering. Niet omdat wij Belgen geen regering wensen. Wél omdat sommigen onder jullie dat niet wensen en liever spelletjes spelen op kap van die burger dan bezig te zijn met datgene waar die burger jullie voor betaalt.

Jullie organiseerden lockdown feestjes, ontvingen elkaar alsof corona niet bestond en verschanste zich in tweede en derde woonsten op een moment dat het ons, de bevolking, verboden werd om niet-essentiële verplaatsingen te maken.

Zelfs toen er honderden doden per dag te betreuren vielen, vonden jullie het belangrijker bezig te zijn met jezelf. Zegden de experten A, dan antwoorde er onder jullie geheid enkele Z, niet omdat zij overtuigd waren dat dit beter zou zijn voor ons, die bevolking dus. Wél omdat jullie wisten dat het electoraal nodig was. En dat het dus belangrijk was voor jullie zelf.

Alsof corona verdwenen was plaatsten jullie je eigen onkunde terug met veel bravoure in the spotlight. Corona probeerde jullie met vele opinies, gevuld met macho praat en inhoudsloze oneliners, en theatrale tv-verschijningen naar de achtergrond te verdringen. Wat moet dat verschrikkelijk zijn geweest die eerste corona maanden waarin jullie ego niet dagelijks werd gestreeld.

In geen enkel debat vinden jullie elkaar nog. Op geen enkel moment nemen jullie verantwoordelijkheid. In geen enkele uitdaging komen jullie met een oplossing.

In geen enkele uitdaging komen jullie met een oplossing.

Alles wordt vakkundig afgeschoven op ons, die bevolking. WIJ moeten mondmaskers dragen. WIJ moeten onze bubbels bepalen. WIJ moeten doorgeven waar we zijn geweest, en met wie. WIJ moeten kijken naar kleurencodes en WIJ zijn verantwoordelijk voor de quarantaine die al dan niet moet volgen. En uiteraard zullen WIJ opdraaien voor al het geld dat jullie verbrasten aan electorale oplossingen in plaats van structurele oplossingen.

En terwijl de cijfers terug stijgende zijn, beginnen sommigen onder jullie te molenwieken en hulpkreten te produceren als het stel incompetente kleuters dat jullie zijn.

Grow up. Verdien wat WIJ jullie betalen. En begin te werken. Bende egocentrische lamzakken.

Spread the love
 • 249
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  249
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.