Brief aan De Wever

Aan de vooravond van corona riep u dat de mensen normaal moesten doen. “Kom nog gewoon buiten. Doe normaal.” Het was een eerste kantelmoment. Daar waar anderen de bevolking wilde overtuigen van de ernst van de zaak, deed u er alles aan om diezelfde bevolking te overtuigen van het tegenovergestelde. Achteraf zette u die mening extra kracht bij door te stellen, en ik citeer: ‘Ik wou een signaal geven.”

De vorming van een noodregering kon vervolgens ook niet op uw sympathie rekenen. Menselijke verantwoordelijkheid werd afgeschoven, het electorale primeerde. In De afspraak was volgens u het acute crisisbeheer niet het moeilijkste, maar “hoe bereid je de periode na de crisis nu op een intelligente manier voor? Daarin schieten we tot op heden tekort.”

Nadien lekte uw partij een nota, lanceerde ze afgezwakte maatregelen nog voordat de groep met experten de richting had kunnen aangegeven en onder druk van uw partij werden alle maatregelen in sneltempo afgebouwd. Opnieuw enkele kantelmomenten die enkel hebben bijgedragen aan de precaire situatie waarin we ons vandaag bevinden.

Dat Antwerpen nu verantwoordelijk is voor 55%, of meer, van de nieuwe gevallen mag dan ook niet verbazen.

Moet Antwerpen helemaal op slot? “Hoe sneller je het doet, hoe sneller je er weer uit kunt” – GVA

U had er zelfs enkele duizenden euro aan belastinggeld voor over om één zinnetje op een afbeelding te zetten, die vervolgens gesponsord door het medialandschap werd verstuurd. De inzet was opnieuw electoraal getint, een inspanning van elke menselijkheid ontdaan.

Dat Antwerpen nu verantwoordelijk is voor 55%, of meer, van de nieuwe gevallen mag dan ook niet verbazen. U stelt natuurlijk dat dit niets te maken heeft met al het voorgaande, wat je reinste flauwekul is.

En ook nu weer kiest u het electorale hazenpad in plaats van bezig te zijn met constructieve maatregelen. De Antwerpenaar moet het mondmasker op zak hebben, en als het druk is dan zetten de sinjoren het maar op. U beseft als geen ander dat wat druk voor u is, minder druk of te druk is voor een ander. Als top of the bill roept u België op om uw voorbeeld te volgen.

Weet u waarom werkende mensen op een werf een helm moeten dragen, zelfs als enkel de hemel op hun hoofd kan vallen? Waarom ze toch een overall aanhebben, zelfs al is er niets rondom hem dat schade kan toebrengen?

Omdat in het moeras van 1001 nutteloze regels, die paar regels duidelijkheid scheppen en mensenlevens redden. Direct en indirect.

Maar ach, wat zijn die paar mensenlevens in vergelijking met electoraal gewin?

PS: Ik blog tien jaar en had gehoopt nooit iets te moeten schrijven aan u. Echter mensenlevens liggen mij wél nauw aan het hart, en het maakt mij in deze geen ruk uit wat die mensen hun politieke voorkeur is.

Spread the love
 • 536
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  536
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.