Denkt Luckas überhaupt nog wel na?

Dag Luckas,

De laatste maanden las ik een drietal van uw opiniestukken. Zo ook dat van gisteren waarin u het opnieuw, en op dat woordje kom ik straks terug, over de vluchtelingeproblematiek had. Tussen de lijnen door lees ik dat het evenzeer over de integratie, die niet altijd even goed lijkt te lukken, gaat.

Nu goed, ik ben het met sommige van uw punten eens, met andere dan weer niet. Bovendien vind ik het jammer dat u nogal goedkoop naar de verpakking wijst maar niets schrijft over wat het cadeau zelf zou kunnen zijn. “Er is dus niets “rechts” aan als je het aantal asielzoekers binnen de perken wil houden”, is daar een voorbeeld van. Ik heb links nog nooit horen zeggen dat elke vluchteling ter wereld in België moet worden opgevangen. Langs de andere kant heb ik rechts al herhaaldelijk weten zeggen dat enkel mensen met een economische meerwaarde welkom zijn. Een voorbeeld van ‘asielzoekers binnen de perken houden’ dat zo rechts is als de pest Luckas.

Maar laat mij nu naar de reden van deze open brief gaan, het woordje ‘opnieuw’. Want denkt u nog wel na Luckas? En of dat dan links of recht is, je m’en fou. Mensen moeten nadenken, dat zijn we verplicht aan onszelf. Maar als jij in uw pen kruipt dan gaat het, althans wat de opiniestukken en niet uw blog op de redactie betreft die ik las, tegenwoordig blijkbaar enkel en alleen over vluchtelingen en integratie.

Ik heb de de proef op de som genomen en typte uw naam ‘Luckas Vander Taelen’ in Google, gevolgd door het plusteken en verschillende woorden zoals: ”Energie, klimaatakkoord, indexsprong, besparingen, gezondheidszorg, pensioenen en sociale zekerheid. Nul hits was het resultaat beste Luckas. Nul.

Geen al te beste score if you ask me.

Wie heeft u eigenlijk ooit ingefluisterd om het linkse denken te proberen reduceren tot enkel en alleen de vluchtelingeproblematiek en het integratiedebat dat daaraan gekoppeld is? Linkse mensen, beste Luckas, denken alle dagen na over tal van zaken.

En dat lijk je een beetje vergeten te zijn.

Geen idee of je blog op ‘de redactie’ in 2016 een vervolg kennen gaat, maar ik hoop wel in één van uw volgende opiniestukken wel eens een andere retoriek te kunnen lezen. Dat u eens een ander voorwerp, waarover ook moet worden nagedacht, durft aansnijden. Begrijp mij niet verkeerd, specialisten ter zake zijn ook nodig. Zeer zeker.

Maar zij hebben enkel het voorrecht om bedenkingen te formuleren bij wat er gebeurt op hun domein, en niet de luxe om daar een volledige stroming op af te rekenen.

En tot op vandaag lijkt u mij die luxe ook niet langer te hebben.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2562378

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.