Komaan Peeters: “Do the right thing!”

Meneer Peeters,

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: “Ik moet u niet. De wet Peeters is een regelrechte conservatieve aanval op de progressieve opbouw van onze welvaartsstaat over de jaren heen. Beschamend vind ik dat. Veel jeuk en te korte armpjes is zelfs nog teveel van het goede voor u.”

Zo dat is er alvast uit.

En ja, ik weet ook dat er betere openingen te verzinnen zijn voor mensen die eigenlijk iets willen vragen aan iemand anders. Maar hey, gewone mensen zeggen meestal wat ze denken. Het is enkel aan politici gegeven om een antwoord te versturen via de maan, naar één of ander melkwegstelsel far far away om dan uiteindelijk een gecodeerde boodschap terug te krijgen en vervolgens een hoop inhoudsloze onzin uit te braken.

Kijk, nu doe ik het weer.

Laat ik het daarom kort houden meneer Peeters. Vouw uw boekjes dicht, schuif uw papieren richting de andere regeringspartijen en zeg hen dat ze deze coalitie mogen steken daar waar de zon nooit schijnt. De voorlaatste druppel was gisteren, toen ‘mevrouw’ Rutten zonder schroom kwam vertellen dat gepensioneerden een jaarlijkse intrest, of wat dan ook, innen van minstens €5000. En dat dit de realiteit is in ons land.

“WTF is er mis met dat mens?!”

En wat is het antwoord van de CdenV? Niets! Absolute stilte. “Zijn jullie het dan eens met deze groteske uitspraak?!”, vraag ik mij af. Het was jammer te zien dat ‘mevrouw’ Rutten aan tafel zat en we haar beenbedekking niet zagen. Want volgens mij hangt uw broek al lang niet meer op uw enkels. Nee hoor, ‘mevrouw’ Rutten draagt die gewoonweg ondertussen.

Dus beste Kris, als je zelf nog over een gram eigenwaarde bezit, een procent empathie met de realiteit in de samenleving en ooit ergens een grens wil trekken tegen de conservatie afbraak, dan is het moment nu aangebroken.

Sta recht, draag uw geel-zwarte onderbroek met trots. En laat de Vlaamse leeuw, die er ongetwijfeld op staat, maar pronken terwijl u de onderhandelingstafel verlaat.

Afsluitend nog een gratis tip: “Roep bij het verlaten ‘oscula asino’, en u wint alvast een beetje eigenwaarde terug.” Succes!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.