Theo, zo gek is dat nog niet hoor

Theo, als ik het goed begrepen heb dan heb jij schrik om opgekuist te worden omwille van je onmenselijke gedachten en ranzige uitspraken. Jij, de held van de wetstraat. Schrik? De man die op twitter roept dat we moeten strijden, maar zelf ver weg blijft van elke strijd. Hij die denkt dat je mensen en masse mag catalogeren omwille van hun afkomst, geloofsovertuiging of kleur. Kutmarrokaantjes was het, toch?! Jij hebt nu schrik omdat men één cartoontje heeft gemaakt.

Nochtans vond je het onthoofden van zwarte medemensen geweldig toen je het deelde op je facebookpagina. Herinner je jezelf nog. Uw woorden? “Kijk eens wat ik gevonden heb. Zero tolerance, best grappig”.

Moest je het vergeten zijn, bij deze.

En was het niet uw partij die de politieke recuperatie op gang trok tijdens #JeSuisCharlie. Vrije meningsuiting was toen hot, en wenselijk. Benieuwd welke hashtag u deze dagen zou gebruiken moest de horror pas gisteren zijn voorgevallen in Parijs. #JeSuisPasCharlie #JeSuisKwaad #FuckZeroTolerance. Wie van de drie beste Theo?

Trouwens, heb jij je niet kostelijk liggen amuseren toen Pepe the frog nieuw leven werd ingeblazen bij Jong-Nva? Het is te zeggen, je bleef redelijk stil op twitter en facebook. Tenminste, tot Kif Kif hetzelfde deed natuurlijk. Dat was een brug te ver, daar moest de vrije meningsuiting stoppen volgens u. Niet waar Theo?!

Wat je zelf wel kan appreciëren zijn feestjes met voormalige Waffen SS’ers of veroordeelde nazi’s. U weet wel, die onmensen die mensen catalogeerden omwille van hun afkomst, geloofsovertuiging of kleur. Oh ja, en hun seksuele geaardheid natuurlijk. For the record, ik ben de beschuldigingen, in verband met homohaat, aan uw adres ook nog niet vergeten hoor. Waar rook is,… Niet waar?

En dan zijn er nog de exploten waarin je de untermenschen maar al te graag zou willen opkuisen. Waar je stelt dat mensenrechten niet belangrijk genoeg zijn én waarbij je dictators uitnodigt om mensen uit te kiezen die men nadien lekker kan laten executeren. Om dat laatste even te kaderen Theo: jij nodigt een dictatoriaal regime uit in ons land. “Zijn folteringen, moord en verkrachtingen te vereenzelvigen met onze normen en waarden”, vraag ik mij af.

Retorisch, ik hoef geen antwoord.

Tsja Theo, de optelsom is redelijk makkelijk te maken. Er gaat geen week voorbij of u catalogeert een groep mensen onder noemers die ze niet verdienen. U veralgemeent en maakt van hen, als groep, steevast onmensen. En nu heeft u schrik dat één van al die mensen u zou willen opkuisen. U verklaart de dader nu al gek. Eerlijk Theo, zo gek is dat idee nog niet. Het gekke is misschien wel het tegenovergestelde, gezien alle wansmakelijkheden die in uw kerfstok gegrift staan. Ik wens het u niet toe, laat dat duidelijk zijn. Ik verlaag mij niet tot dat niveau, maar als het vandaag of morgen zou gebeuren, ga ik daar ook niet van verschieten.

Waar ik wel zou van verschieten is dat u als onmens weer wat mens zou worden. Zou stoppen met die gore uitspraken. Het gekke daaraan is dat u dan waarschijnlijk schrik zal moeten krijgen van andere gekken. Aanhangers van Waffen SS’ers, nazisme en fascisme om er maar enkele te noemen.

Daar komt het dus op neer Theo. Je maakt een keuze en die is simpel. Ik ga door het leven als:

 1. Mens
 2. Onmens

En die eerste Theo, doet net het tegenovergestelde van wat jij doet. Hoe gek is dat wel niet?!

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.