12 redenen in één oogopslag om wel te staken

Turteltaks? Niet voor iedereen!

1

Besparingen: hier valt nog geld te rapen!

2

Wij leven boven onze stand, remember?!

3

Fuck waardig ouder worden

4

Jobvernietiging ipv jobcreatie

5

Lachen met de bevolking: deel 87

6

Hoezo geen belastingregering?

7

Armen betalen om rijken rijker te maken

8

Niet vergeten: Elke winkel rekent dit door


9

Werkbaar werk? Welk werkbaar werk!

10

De panamafraudeurs krijgen vrijspel

11

Stijgen en dalen: al de rest is larie

12

Spread the love
 • 1.2K
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1.2K
  Gedeeld
 1. Engelen Alfred

  Dit weten velen, maar met velen is dit zo dat kijken en of lezen niet voldoende is, want begrijpen is nog iets anders…….en het is “politiek” incorrect om zulke uitspraken te doen…Ik ben maar een klein Belgisch mannetje van 64 jaar maar ik roep al meer dan twee jaar, sinds de laatste verkiezingen, om een Nieuwe Politieke Partij op te richten…een Partij Voor en Door het Volk…een soort van…Bleu Blanc Belg..Blauw Wit Belgisch (zoals ons internationaal erkend runderras)..Maar helaas hiervoor heb je geld nodig en dat heb ik Niet..

 2. Michael

  En aan welk van deze maatregelen kunnen de werkgevers iets verhelpen? Staken treft in de eerste plaats de werkgevers en zelfstandigen die niets tegen die maatregelen kunnen doen. Voor de overheid is de staking een rechtstreekse besparing. Geen lonen te betalen aan de stakers, wat grotendeels de ambtenaren zijn. De dienstverlening ligt dan op zijn gat, maar daar heeft dan vooral de gewone werkman last van. Er wordt steeds gezegd dat staken het laatste middel is, de dag van vandaag is dat precies het eerste wat ze doen, eerst staken en dan misschien praten. Zo maak je het stakingswapen nutteloos en zwak.

  • Ondertussen zou voor iedereen toch duidelijk moeten zijn dat de werkgevers van de grote bedrijven de orkestleiders zijn van al deze maatregelen. Of bent u al vergeten dat BDW ooit zei dat VOKA zijn werkgever is?!

 3. Raf Christiaens

  Wat kunnen we daarop zeggen, de NVA ramde dit “met misbruik van vertrouwen” de mensen door de strot. Laat jullie niet vangen en stem nooit meer “rechts”. Allemaam 1 pot nat.

 4. Verbruggen G

  Misschien moet het geld dat wordt besteed (en verloren gaat) aan stakingen en betogingen maar eens worden gebruikt om met oplossingen naar voor te komen. Toch steeds weer hetzelfde liedje. Wij willen niet dit, wij willen niet dat, wijn zijn niet gelukkig met, hij heeft dit gezegd, zij is begonnen. Als mijn dochter begint te wenen omdat ze haar zin niet krijgt gaat ze zeker haar zin niet krijgen. Uiteindelijk zijn de stakingen en betogingen van de voorbije jaren niet meer dan een wenende minderheid getrokken door de grooteste bleiters van het land. Artikelen als dit voeden natuurlijk deze kinderlijke houding en maken de mensen verder blind van oplossingen. We weten allemaal wat we niet willen en iedereen kan een lijstje maken van problemen. Kom eens met een lijstje met oplossingen en liefst ook wanneer je ze gaat uitgevoerd hebben.

  • Laurent Grandgaignage

   http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2709592/2016/05/20/4-op-10-Vlamingen-steunen-nationale-betoging.dhtml: ondanks de georchestreerde, aanhoudende anti-stakers campagne in de media, 4/10 = een kleine minderheid?
   Die 4/10 komen allemaal niet naar Brussel morgen, maar passief verzet kan wel eens omslaan in actief (zie maar naar massabeweging in Frankrijk op dit moment, maar bon, in onze “neutrale” pers/media zul je daar niet veel van bespeuren).
   Probleem is de toenemende ongelijkheid in rijkdom. Rijkdom is er genoeg: redden van de banken, fiscale lastenverlagingen zonder dat er iets tegenover staat … fiscale profiteurs e.a. parasieten die hun centjes in Luxemburg of Panama parkeren moeten die centjes toch ergens vandaan halen?
   Oplossing heel simpel: haal het geld waar het zit …

  • Misschien moeten mensen zich eens informeren alvorens ze iets neerschrijven. Het gaat net om alternatieven, er werden er 5 geformuleerd. Haalbare alternatieven ook.

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.