Als de FASC liegt spreekt ze niet uit mijn naam

Al 37 jaar ben ik Antwerpsupporter en nog nooit kreeg ik een stadionverbod. Ik ga er bovendien van uit dat ik er ook nooit één krijgen zal. Verder dan enkel gefrustreerde oprispingen tijdens een wedstrijd, die dan hun vervolg kennen in een verbale tirade tegen mezelf zal het immers nooit gaan. En toch denkt de heer Robert Vinck, de woordvoerder van het supportersorgaan FASC nota bene, dat hij mij zomaar mag afschilderen als iemand met een stadionverbod.

Serieus meneer Vinck? Serieus FASC?

We hebben het toch over Robert Vinck? De woordvoerder die vorig jaar op Union de huid vol schold van een medewerkster van het rode kruis, en er vervolgens naar spuugde? Die gaat nu wat leugens verspreiden over andere supporters en over de actie die ze willen houden?

Laat het duidelijk zijn, zulke mensen spreken dan alvast niet uit mijn naam.

En over de walk out van nu zondag wil ik ook duidelijk zijn. Die is niet gericht tegen meneer Decuyper, zoals de heer Vinck verkeerdelijk doet uitschijnen. Ze draait om de aanstelling van John Bico. En ook daar slaat de heer Vinck de bal volledig mis. Want het gaat niet enkel over banden tussen Bayat en Bico. Nee het gaat over veel meer dan dat.

De ene leugen na de andere. Je zou toch wat meer respect mogen verwachten van een woordvoerder van de FASC. Maar kom, laat ik de actie ietwat verduidelijken.

Het gaat erover dat wij in het verleden illustere voorgangers hebben gekend zoals Wauters, Maurits de Prins, Albert Pans en andere Rubies. Het gaat erover dat wij binnen het extra sportieve luik niet meer geassocieerd wensen te worden met mensen die een negatieve connotatie in zich dragen. Omdat dit op de lange termijn altijd nefast is geweest voor onze club. Allemaal beloofden ze glorie, maar brachten ze uiteindelijk miserie. Het feit bij Bico is dan daarom ook simpel. Hij heeft beschuldigingen verzameld aan de lopende band. Van verschillende mensen, voor verschillende feiten en het ene al onaanvaardbaarder dan het ander. Wat er rond zijn figuur hangt, dat is slecht voor ons image en als supporter willen wij daar niet langer mee geasocieerd worden.

Gaan wij zondag het proces maken van John Bico? Neen.

Wij nemen zondag een standpunt in voor de toekomst van onze club. Een toekomst waar meneer De Cuyper zonder extra sportieve zorgen kan verder bouwen. En om een vergelijk te maken gebruik ik graag het voorstel van Pieter Loridon. Als er op de Bosuil gekozen was voor de tandem Gevaert-Meeuws, dan was er nu zondag eenheid op de tribunes. Niet omwille van de sportieve keuze die men dan gemaakt zou hebben. Maar wel omdat men niet opnieuw een hoop extra sportieve zorgen zou binnen halen.

En daarom zal ik de eerste 79 minuten mijn ploeg aanmoedigen. Om te laten zien dat het wel degelijk om de toekomst van mijn club gaat. En nadien wandel ik zondag na 80 minuten naar buiten. Omdat Bico geen plaats heeft bij Royal Antwerp FC.

Oh ja, en nu ook een beetje omdat de FASC een brug te ver is gegaan. Je eigen supporters beschuldigen van zaken die ze niet hebben gedaan en er dan nog wat andere leugens bovenop smijten. Shame on you Vinck, shame on you!

 

Spread the love
 • 155
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  155
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.