Als je van liegen je beroep hebt gemaakt

Sommige mensen hebben van liegen nu eenmaal hun beroep gemaakt. De stroom aan leugens weerleggen, dat is onbegonnen werk. Een kleine opsomming maakt wél veel duidelijk. Leest u even de leugens van persoon Y mee?

We nemen de draad op een maand geleden. Op 25/07 deelde Y een video van een “boze illegale Afrikaan in Italië”, die in werkelijkheid een vandaal in San Francisco bleek te zijn. Y wist goed genoeg dat hij aan het liegen was, het weerhield hem er echter niet van om het toch te doen.

Een korte check leerde me dat het bericht nog steeds bestaat, zelfs nadat er meermaals werd gevraagd om de leugen aan te passen of te verwijderen.

30/07: Y retweet een filmpje van de beruchte Amerikaanse hoax-account van Amy Mek. Het gaat over wat ze omschrijft als “no-go zone Molenbeek”, waar volgens haar “de meerderheid van de terroristen in Europa” van afkomstig zijn.

Het filmpje toont echter een vreedzame optocht in Molenbeek, waar gezinnen met kinderen in meelopen, en die – zoals op de beelden zelf te zien is! – in goede banen werd geleid door stewards in fluohesjes, paarse gemeenschapswachten en verschillende politieagenten. “No-go-zone”

31/07: Y beweert dat snoepjesfabrikant Haribo in Denemarken stopt met “het produceren en verkopen van (zoute) zwarte drop” wegens “te stigmatiserend” en “latent racisme”. Hij linkt daarbij naar een artikel in een Deense krant.

Wie dat artikel daadwerkelijk léést, merkt dat het gaat om de mening van één enkele Deense antropologe, die gezichten op de snoepjes “ouderwets” en “overbodig” vindt. Van het stopzetten van de productie of verkoop is geen sprake, zo blijkt ook uit de reactie van Haribo.

Wél had Haribo in 2014 enkele gezichten op de bewuste snoepjes veranderd van de versies links naar de versies rechts. That’s it, eigenlijk.

https://cphpost.dk/?p=116983

11/08. Y deelt een filmpje van een zwarte man in Superman-ondergoed die over de toonbank van een wokrestaurant springt en zichzelf lachend garnalen opschept. Volgens hem: toonbeeld van “multicultuur zonder regels, waarden of normen” en reden om immigratie te stoppen.

Dit filmpje (dat overduidelijk een geregisseerde social media “prank” is) dateert van 2017 en is opgenomen bij “Combo Wok”, een restaurant in het winkelcentrum University Mall in Tampa, Florida. Bron: https://imgur.com/gallery/3qwK6rv

16/08. Y deelt een filmpje van kinderen in een moskee die “knielen voor Allah” en niet langer zouden leren over bepaalde historische gebeurtenissen waar “Europa de islam terugdrong”.

Echter, de beelden dateren van 2018, en werden toen verspreid door Joods Actueel. Het is een geleid schoolbezoek aan een Antwerpse moskee, georganiseerd door vormingsinstelling Motief. Het islamitische gebed wordt gedemonstreerd maar niemand is verplicht om mee te doen. Bron: https://www.klasopstap.be/activiteiten/welkom-de-moskee

18/08. Y deelt een fragment uit de Nederlandse kinderserie “Bassie en Adriaan”. (Of dat denkt hij toch.) Volgens hem tot 1996 nog te zien op de VRT maar nu “politiek incorrecte en dus verboden en gecensureerde humor”.

Dit is geen aflevering van “Bassie & Adriaan”, maar een parodiesketch uit het programma “House Ibiza” van PowNed, uit 2011. Het personage ‘Adriaan’ wordt vertolkt door presentator Rutger Castricum. Bron: https://www.ad.nl/show/rutger-castricum-roze-plopkap-ligt-in-de-kast-ik-wil-verhalen-vertellen~ae4ed861/?referrer=https://t.co/lO6F6DSeaY?amp=1

Enfin, you get the point, hoax na hoax, week na week, tot het grenst aan het belachelijke. Een eindeloze stroom oude filmpjes in foute contexten.

Een vraag aan voorzitter én partij leverden geen antwoord op. Alle leugens blijven staan en worden verspreid met uw en mijn belastinggeld. De kiezers van deze partij reageren veelal met oneliners zoals “Ben jij blind?”, “Ik gebruik mijn gezond verstand.” of “Ik geloof dat niet”.

De waarheid is simpel. Zij geloven de onophoudelijke stroom van leugens en dat gaat zelfs zo ver dat ze die leugens beginnen verdedigen.

Ieder het zijn natuurlijk, maar leugenaars krijgen van mij geen gram respect. En als ze dat dan nog eens bewust doen om haat te zaaien dan noem ik ze voor wat ze zijn: haatzaaiende racisten.

Hieronder de screenshots van de hierboven vermelde tweets

Spread the love
 • 449
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  449
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.