Antwerp moet verdwijnen

Wat een rollercoaster aan mixed emotions deze laatste maanden. Absoluut niet voor herhaling vatbaar deze onzekerheid voor alle fans, de pogingen om hen tegen elkaar uit te spelen, het gepoker tussen ‘topmensen’ met als inzet onze club, alles tot de incompetentie voor de licentiecommissie. Neen, dit nooit meer.

Pinten en hamburgers, veel te dure tickets en constructies allerhande met als inzet het geld dat supporters genereren te recupereren in een graaipolitiek die zelfverrijking als prioriteit stelt, in plaats van het werken aan een toekomst voor de club. Neen, dit nooit meer.

Alleenheersers die denken alles te kunnen (mogen) beslissen, zonder overleg en daarover absoluut niets wensen te communiceren, blijkbaar niet wetende dat het enige dat ze aan het doen zijn een club ten gronde richten is. Neen, dit nooit meer.

Moeten lezen als supporter dat onze jeugd het hof wordt gemaakt door andere clubs, omwille van al het voorgaande en dat onze club daar dan schande over spreekt. Neen, dit nooit meer.

Ik liet in de titel expres een woordje weg, om lezers te lokken, ik geef het toe. “Dit Antwerp moet verdwijnen”, is de enige juiste titel.

Dit Antwerp moet plaatsmaken voor een nieuw, verfrissend Antwerp. Waar iedereen van de jongste supporter tot de oudste sponsor het respect krijgt die hij, of zij, verdient. Waar er een structuur is, met mensen met de juiste expertise op de juiste plaats. Mensen die allemaal werken vertrekkend vanuit een visie voor het uitbouwen van een zekere toekomst. Een visie die bovendien transparant wordt ontwikkeld, met inspraak en het vertrouwen in elkaars kunnen. Die van jeugd en community prioriteiten maakt maar bovenal een duurzame club als eerste doel naar voren schuift.

35 jaar zit ik op de bankses, en ja, ook ik droom(de) al eens van eerste klasse. Maar nu droom ik vooral van een gezond Antwerp. Die duurzame club. Waar een bestuur zit dat via vertrouwen, respect en transparantie werkt aan de relatie met haar fanbase én community. Waar het ik-gevoel in bestuurskringen plaats maakt voor de wij-realiteit.

Gisteren gaven fans een eerste signaal, dat het anders moet.

Met zijn allen wachten we de uitspraak van het BAS af, maar licentie of niet, ik hoop dat de boodschap is aangekomen. Het moet helemaal anders. Beginnend bij een ander bestuur, met een vernieuwde visie en werkend aan een nieuwe cultuur. En in dat alles zitten verantwoordelijkheden voor de fans vervat. Aan de club om ze hen te geven.

Als dat niet kan, dan verandert er juist niets en moeten wij ons als supporters blijven verenigen en strijden om het Antwerp van vandaag te laten verdwijnen.

Want Antwerp is van ons, alleen is het niet dit Antwerp.

Spread the love
 • 128
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  129
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.