Antwerpsupporters: Er bestaan geen problemen, er zijn enkel oplossingen!

Zijn er dan geen goede dingen gebeurt sinds de komst van meneer Decuyper? Natuurlijk wel. Tribune 1 is eindelijk terug open en de rechtzetting van de domste beslissing ooit in onze voetbalgeschiedenis ,voor wat betreft de locatie van de uitsupporters, mag ook een groot pluspunt heten. Het feit dat er sponsors bijkomen in de plaats van dat ze, op zijn De Saedeleers “gaan lopen”, is het beste bewijs dat er goed gewerkt wordt.

Niemand die dat ooit zal afstrijden, al wordt het misschien te weinig gezegd. Dus bij deze alvast bedankt voor al dat goede werk meneer Decuyper.

Maar hetzelfde kan gezegd worden van ACTasONE, en dat met veel minder financiële armslag als de club. Die laatste haalt bovendien inspiratie uit tal van overgenomen ACT-ideeën, wat op zich ook geen kwaad kan want uiteindelijk is en blijft het de bedoeling van ACTasONE dat alles samenkomt onder de noemer: Royal Antwerp football Club.

We hebben het hier met andere woorden over twee partijen, met dezelfde liefde, die elkaar op de één of andere manier maar niet lijken te vinden. Gisteren kreeg ik bericht van de club waarop ik antwoorde dat beide partijen moeten stoppen van elkaars communicerende vaten te zijn, dat ze moeten werken om elkaars relais te worden.

En daar hoeft echt niet veel water voor door de Schelde te stromen.

Neem nu de community-werking waarop ACTasONE al maanden zit te wachten. Bram Broeckx en ik wilden beiden 4/5de gaan werken om dat uit de grond te stampen. Met Steffen Peelman, de twee Barten en nog enkele andere supporters stond er een volledig team in de startblokken! Wij hadden ook al tal van contacten gelegd, en waren volledig voorbereid om subsidies aan te vragen om effectief van start te kunnen gaan. Het concept van een community-werking is ook simpel, en in het verleden deed onze club dat gewoonweg fout. Het gaat daarbij niet enkel om wat de community kan doen voor de club, maar ook omgekeerd. Je zal dus zelf ook moeten investeren. En net daarom kan de club beter gisteren dan vandaag een community-manager aanstellen vanuit ACTasONE. Want zij zorgen zelf voor een groot deel van de inkomsten, en wie weet bekostigen zij het wel helemaal als de samenwerking met de club van start gaat. De slotsom is altijd dezelfde: “Een versterkende factor met je omgeving, waarbij je als club inspraak hebt over wat kan, en wat niet. En dat allemaal via mensen die ACTasONE zal leveren en projecten waarbij je, weinig tot niets, zal moeten betalen.”

Gewoon doen meneer Decuyper. Je kan er enkel bij winnen. En die mensen gaan daar enorm veel tijd en energie insteken.

De NUNACO is ook een verhaal waarbij iedereen te winnen heeft. Stel morgen voor aan ACTasONE om de NUNACO bij hen onder te brengen zolang de club niet schuldenvrij is en je hebt een overeenkomst. Is dat teveel gevraagd? Geen probleem, stel dan iets anders voor. Breng hem desnoods ergens onder waar je hem paritair beheert, in een fifty-fifty samenstelling waarbij je 66% van de stemmen nodig hebt om iets te veranderen. Graag geef ik één van mijn levensmoto’s mee: “Er bestaan geen problemen, er bestaan enkel oplossingen!”

Nu gijzelt meneer Wauters de 900.000€ vanuit de stad Antwerpen. Een substantieel bedrag en toch… Als meneer Decuyper morgen owner wordt bij ACTasONE en zegt dat de supporters voor x aantal euro x aantal aandelen krijgen, en dat de club elke eurocent kan gebruiken, dan zal hij voor de eerste keer zien tot wat het Antwerp publiek allemaal in staat is. En ook de stad Antwerpen zal dat zien, alsook zovele andere mogelijke sponsoren. En nee, bij ACTasONE verwacht men niet direct een meerderheidsparticipatie. Mensen hoeven daar ook niet zelf procenten en bedragen beginnen op te kleven. Dat maakt een onderhandeling uit en nadien kunnen de vele duizenden owners daarover stemmen. Maar dat stuk eigenaarschap dat wij als supporter zouden kunnen verwerven in onze club, dat is de clubliefde van zovelen omzetten in een verbondenheid die zijn voorgaande niet kent.

Dus ja, er is al veel werk verzet. Niemand die dat gaat ontkennen, dat meneer Decuyper al bergen werk verzet heeft. Net zoals er niemand kan zeggen dat sommige ideeën niet beter uitgewerkt zouden zijn geweest als de samenwerking al een feit was. Of dat er nog heel wat werk op de plank ligt en dat alle hulp welkom is.

Waar ik dan ook van overtuigd ben, dat is dat de samenwerking ACTasONE met de mooiste club ter wereld een extra boost zal geven. Voor de club en naar haar supporters. Die samenwerking is geen opportuniteit, het is dé opportuniteit!

Aan beide partijen, die op zich allebei al heel wat werk hebben verzet, om deze opportuniteit te grijpen. Come on you reds!

Spread the love
 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  20
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.