AS ONE: nu meer dan ooit

Ik begrijp de duizenden reacties tussen woede en teleurstelling na de uitspraak vandaag in het voordeel van oud voorzitter Wauters. Maar als ex-medewerker van ACTasONE, en supporter gedurende 36 jaar, weiger ik enkel de problemen te zien. Ik zie op dit moment een opportuniteit, dé kans eigenlijk om de veelgebruikte, zowel door de club als hét supportersorgaan, “AS ONE” om te zetten in daden.

Beiden fungeren van bij de start als communicerende vaten. Gaat het sportief goed met de club, dan stagneert het ledenaantal van ACTasONE. Verzamelen de donkere wolken nog eens boven den Bosuil, dan is er groei. Dat is een negatieve balans die nooit tot het beste resultaat voor onze club kan leiden, en dus moet dat beginnen overhellen naar het positieve. Tijdens gloriemomenten moet ACTasONE mee groeien met de club, en tijdens magere jaren moet de supportersschare minstens even trouw blijven zodat de club ook dan verder kan blijven groeien.

Dat is de win-win situatie die ik mij altijd voor ogen heb gehouden, als supporter gedurende mijn maanden bij ACTasONE. En laten we maar direct een open deur instampen: “Met supporters bijna 5 miljoen euro ophalen, dat is bijna onmogelijk.” Maar we kunnen de kloof, op redelijk korte termijn, wel dichten. En op lange termijn dichten we ze volledig: “AS ONE”.

“AS ONE”, de term gebruikt als in de club samen mét ACTasONE.

De grootste bezorgdheid van meneer Decuyper is het feit dat ACTasONE een meerderheidsparticipatie nastreeft. Het grootste probleem voor ACTasONE is dat dit enkel kan als er nog een club is. En beide partijen kunnen dat zo blijven bekijken maar voor mij ligt daar geen probleem: “Daar ligt dé oplossing!”

Ik wil dan ook aan beide groepen vragen om op zoek te gaan naar het compromis en water bij de wijn te doen. Laat meneer Decuyper zeggen hoeveel procent van de aandelen hij aan de supporters wil geven voor welk bedrag. En voor alle duidelijkheid: dat gaat niet over een meerderheid van meer dan 50 procent. Een aandelenparticipatie die een juiste verhouding weergeeft van de som die supporters betalen. Niet meer dan dat.

Als beide partijen een overeenkomst bereiken en dat communiceren via een eerste gezamenlijke CHALLENGEasONE, dan zal dit probleem slechts een storm in een glas water blijken. Daar ben, ik rotsvast van overtuigd.

“AS ONE” dus: nu meer dan ooit.

Spread the love
 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  42
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.