Over asiel en migratie

Dat er op dit moment een onrechtvaardig migratiebeleid gevoerd wordt dat spreekt voor zich. Mensen richting een gewisse dood of foltering sturen, daar is niets rechtvaardig aan. Mijn rechtse vrienden zullen dat waarschijnlijk anders zien, en allemaal wel rechtvaardig vinden. Net zoals ze halve waarheden en volledige leugens met de mantel der liefde bedekken door uitspraken zoals: “Ja maar die anderen doen dat ook”.

Over die uitspraken vallen twee dingen te zeggen:

 1. Waar blijft die beloofde verandering dan?
 2. Neen, die anderen doen dat niet!

En over het gevoerde migratiebeleid vallen ook twee dingen te zeggen.

1.     Rechtse vrienden: er werden nog nooit zoveel immigranten toegelaten als nu

Ik weet het, jullie zullen dat eerst proberen af te strijden en nadien te vergoelijken. Zelf vind ik het een goede zaak natuurlijk. Globalisering vraagt nu eenmaal om een open geest in plaats van een gesloten. Bovendien tonen 101 studies aan dat de verrijking ook een absolute noodzaak is voor onze arbeidsmarkt.

Maar de realiteit beste vrienden is dus dat er nog nooit zoveel immigranten werden toegelaten als nu. Wie dus denkt dat er op dit moment een heus push back beleid wordt gevoerd, waarbij het aantal niet-Arische mensen aan het minderen is, die komt dus bedrogen uit. En ja, ik weet het. De populairste leugenaar van het land laat jullie anders denken. Maar hey: “Anderen doen dat ook!” Niet waar?

2.     Rechtse vrienden: neen, anderen doen dat niet

Er zal wel een uitleg zijn voor de uitleg die we deze week te horen kregen over asiel en migratie en de vermeende verantwoordelijkheden van de PS daarin. Ondertussen weten we immers allemaal dat hevige sneeuwval, het laatste velletje toiletpapier en de foutief gefloten strafschop de schuld van de sossen is.

Maar de uithaal doet mijn grijze massa wel draaien. Immers, als niemand van de PS het ambt heeft bekleed dat zich bezig houdt met asiel en migratie, maar ze wel degelijk verantwoordelijk zijn voor de gevolgen ervan, dan stelt zich de vraag wie er vandaag verantwoordelijk is voor het gevoerde migratie en asiel beleid.

Misschien zijn dat ook wel de sossen?! Wie zal het zeggen én het zou zomaar kunnen natuurlijk! We zullen het, jammer genoeg, pas binnen enkele jaren weten natuurlijk.Als weer een andere politieker de waarheid wat oneer komt aan doen. Ik kijk er alvast naar uit. NOT!

Het verklaart wel veel, zo niet alles!

Langs de andere kant verklaart die redenatie wel waarom er op dit moment zoveel halve waarheden en volledige leugens worden verteld. De populairste leugenaar van het land bekleedt wel het ambt maar is dus niet bezig met het uitvoeren er van. Laat staan dat hij er verantwoordelijk voor is. Niet moeilijk dat er dan zoveel onzin wordt uitgekraamd.

Ik vraag mij af wat dan zijn echte job is binnen deze regering en gok op minister van moderne kapsels. Lijkt mij ook ineens de hoofdreden te zijn dat die Spanjaard hier nog ergens rond dwaalt. Over een uitdaging gesproken.

Spread the love
 • 29
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  29
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.