Bericht aan de Antwerpfamilie

Bico heeft zich ondertussen ingekocht bij Royal Antwerp FC. Tijdens de komende wintermercato zal hij enkele sterkhouders verkopen, om zijn geld te recupereren. Hij zal die sterkhouders vervangen door eigen spelers, om daar nadien nog eens op te verdienen. Daarom vlogen Geoffrey, Jannes en Joeri uit de kern. En Björn uit de basis.

Dat is de extra sportieve balans van één week Bico op de Bosuil.

Wat er van waar is, dat weet ik niet. Maar het volgende weet ik wel. White Star Brussels had de tweede Brusselse ploeg kunnen zijn in eerste klasse. In Brussel! Na Antwerpen de stad met het grootste potentieel voor een tweede club op het hoogste niveau. En toch zit White Star Brussels nu te klooien in het amateurvoetbal. “Geen geld. Geen sponsors. Geen supporters. Geen stadion.”, lazen we als eerste zin in een artikel over hun situatie in april. Ik ga het proces niet maken van Bico maar die korte opsomming, van die vier punten, spreekt wat mij betreft boekdelen. Er was niemand in heel Brussel die de schouders wou zetten onder het potentieel van die tweede Brusselse club op het hoogste niveau. Sterker nog. In heel de voetbalwereld, die vol zit met louche figuren die overal munt uit willen slaan, was er niemand die dat potentieel wou aanboren.

Dat is de extra sportieve balans van Bico bij White Star Brussels.

En de volgende zaken weet ik ook. Die extra sportieve problemen zijn niet te vinden bij Gevaert of Fredje. Of eender welke andere trainer die hier de revue passeerde de laatste jaren. En als club moeten wij al die extra sportieve problemen vermijden, want er is genoeg werk om onze reputatie verder op te poetsen.

Zondag organiseren we de walk out op de Bosuil. Sommige supporters zijn in dubio. Ze zijn allerminst gelukkig met de komst van Bico. Een deel van hen blijft gewoon weg. Anderen hebben het geloof ietwat verloren. “Wat kunnen wij doen? Ze luisteren toch niet naar ons”, is hun antwoord.

En daar wil ik graag op antwoorden. Want we kunnen zoveel doen binnen deze positieve actie . We zullen, aan ons bestuur en de buitenwereld, laten zien dat:

 • we wel degelijk achter onze ploeg staan, door ze eerst 79 minuten aan te moedigen.
 • de Antwerpfamilie op een waardige manier een statement kan maken.
 • wij als Antwerpfamilie respect hebben voor elkaars mening.

En dat alles samen is ook een uitgelezen kans om als Antwerpfamilie samen te werken aan het oppoetsen van onze reputatie. Het is een moment waarop we aan ons bestuur, en de buitenwereld, zullen laten zien dat we er staan voor onze club. En dat we er staan voor elkaar. Zoals het hoort binnen een echte familie, waar meningen ook al eens durven verschillen.

Zondag is de voorlaatste speeldag van de eerste periodetitel. We hebben daar, jammer genoeg, sportief niets meer te winnen. Maar extra sportief hebben wij als Antwerpfamilie heel veel te winnen. En dat is dan ook de inzet van de walk out.

Om 14u05 vertrekken we. Aan iedereen binnen de Antwerpfamilie om voor zichzelf uit te maken wat hij, of zij, wil doen. Met respect en zonder zever. COYR!

 

Spread the love
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.