Bericht aan de media over de nieuwe Antwerpse derby

Beste media,

Even een klein woordje uitleg voordat jullie weer van alles en nog wat op één hoop gooien richting het opkloppen van wat één of andere sensatiepiek moet worden voor jullie berichtgeving. Ooit hadden wij als RAFC in Antwerpen een echte aartsrivaal. Jammer genoeg verdween die. Sindsdien is er heel wat water door de Schelde gevloeid en veranderde er nog wel wat bij onze aartsrivaal van weleer. De uitkomst is simpel: er is geen Antwerpse aartsrivaal meer. Er is een nieuwe ploeg die hopelijk snel promoveert zodat het terug wat plezanter kan worden als voetbalsupporters onder elkaar in het Antwerpse.

Jammer is dus dat zij dit weekend de promotie hebben gemist. Het had immers de start kunnen betekenen van een jaarlijkse wedstrijd die nodig is om terug te beginnen werken aan een geschiedenis tussen beide ploegen.

Want het is jullie misschien ontgaan: “Wij hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld”. In beide kampen zitten supporters die nog nooit tegen elkaar hebben gespeeld. Bij ons zitten er supporters op de tribune die zelfs geen wedstrijden hebben gezien tegen Germinal Beerschot Antwerpen. En andersom zullen er ook bij hen zitten die nog nooit op de Bosuil zijn geweest.

Geen nood dus aan het opkloppen van wat niet is.

Het beste bewijs hiervan is dat de burgemeesters van Antwerpen één voor één een gemeenschappelijk stadion op tafel leggen. Twintig jaar geleden hadden beide supporter clans het schoon verdiep hiervoor bestormd en tot de laatste steen afgebroken. Nu zitten er in beide kampen zelfs al voorstanders van dat waanidee. Gelukkig zijn de tegenstanders groter in getale.

We hebben beiden wel iets gemeen. Op de laatste dag konden we geen mooi einde breien aan wat voor beiden een topseizoen was. Jammer dus dat we elkaar voor een eerste keer op deze manier moeten treffen.
Maar niets zo jammer als het mediageile opbod dat nu reeds bezig is. Stop ermee. Laat beide clubs en supporters gerust. En laat ons hopen op twee sportieve confrontaties waarbij we kijken naar datgene dat gebeurt op het veld.

Laat ons genieten van die eerste confrontatie en de start van een nieuwe Antwerpse voetbalgeschiedenis.

Of om het te zeggen met de woorden van onze voorzitter: “Het is een wedstrijd als een ander.”

Spread the love
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Gedeeld
 1. Carlo

  Het is geen derby zoals hij ooit geweest is,daar ben ik het mee eens. En ik heb de echte derby’s nog wel meegemaakt. Maar een wedstrijd als n ander? No way! Deze ‘nieuwe’ derby is de wedstrijd van het jaar! Van mij mogen ze alle wedstrijden in po2 verliezen,maar zondag,en liefst ook de verplaatsing,MOET er gewonnen worden. Simpel!

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.