Boodschap aan de leugenaars: ’t groeit ni op onze rug hé

Het bedrag voor de vliegtuigjes van de graaier van defensie ligt op 15 miljard euro. Het totaalbedrag dat hij wil uitgeven overschrijdt dat van de 30 miljard. Als hij liegt over de nood aan investering van die eerste 15 miljard, waarom zou hij dan de waarheid vertellen over dat andere bedrag? Het is maar een bedenking die ik maak.

Trouwens, met 15 miljard euro kan een mens wel wat doen. Enkel een onmens blijft dan volhouden om dat geld te verbrassen.

Oosterweel plots betaalbaar

Europa leent miljard euro voor Oosterweel, De Wever triomfeert

Een mens had bijvoorbeeld geen miljard euro moeten gaan lenen bij Europa.  Een mens zou niet roepen hoe hij triomfeert door zijn Antwerpenaren met een zoveelste afbetaling op te zadelen, en al zeker niet als die lening onnodig blijkt. Een mens had gezegd: “Het klopt, we stellen de aankoop van die vliegtuigjes uit en investeren in de belangrijke dingen. Sorry Europa, maar toch bedankt.”

Ge ziet, zo moeilijk is dat niet hoor rekenen. Nog 14 miljard te gaan…

Overkapping Antwerpse ring kost 9 miljard

Om bij hetzelfde onderwerp te blijven, herinner u dat de volledige overkapping van de Antwerpse ring 9 miljard euro kost. In dit debat tussen mensen en onmensen verdedigen die laatste de stelling dat meer voertuigen in de stad zorgen voor minder uitstoot. Of zoiets. In ieder geval, er was niemand het oneens over het feit dat een volledige overkapping voor de gezondheid van de burgers het beste zou zijn. Alleen, dat was duur he jong. Zo duur. Sinds deze week is dat dus best betaalbaar. Laat ons dus die ring overkappen!

Hoeveel heb ik nog over. 5 miljard zeker?

Betere pensioenen, plots betaalbaar!

6.5 miljard voor een kwaliteitsvol pensioen voor iedereen

Het pensioen van de Belgische burgers behoort al tot de laagste in Europa. Er zijn genoeg ideeën die het mogelijk zouden maken om iedereen een minimum pensioen van €1500 te garanderen. Maar met 6.5miljard euro zou deze regering bijvoorbeeld het pensioenplan van haar sociale partners kunnen uitvoeren.

Ja maar Sven, dan zit je er wel al anderhalf miljard boven!

Om iedereen een pensioen te kunnen geven aan 75% van het gemiddelde loon, in plaats van de 60% vandaag is 4,9 miljard euro – van die 6.5 miljard – nodig.

Et voila, ik heb nog 100 miljoen euro over. Tenminste, als die andere 15 miljard ook niet nodig blijkt te zijn kunnen we als mensen dezelfde oefening nog eens maken. Enkele voorzetten:

 • Herinvesteren in onze gezondheidzorg
 • Herinvesteren in ons openbaar vervoer
 • Herinvesteren in…

Maar misschien is er nog een betere investering te bedenken. Waarom gebruiken we die 15 miljard euro niet om al die overbodige regeringen en parlementen op te doeken? Want eerlijk gezegd, ik ben het redelijk kotsbeu aan het worden om al die liegende en bedriegende potverteerders ons te zien opzadelen met beslissingen die onze gezondheid, koopkracht en dus toekomst benadelen. Verkiezen wij geen politici om beslissingen te nemen voor ons? 

Misschien kunnen we al beginnen met het ontslag van diegenen die gelogen hebben in dit dossier?

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.