De droom van elke ouder

Hoera, het licht begint terug sterker te schijnen. Elke dag. U weet wel. Dat licht dat onze grootouders enkele decennia lang wisten te doven. Nadat den Duits alles wat holebi was van het leven beroofde. En Joden, anders gekleurden ook. Noem maar op. Prachtige tijden waren dat en verdomd aan onze voorouders dat zij ons in duisternis hebben gehuld. Waarom hebben zij ooit gedacht dat hun kinderen, en kleinkinderen hun kroost niet zouden willen bewonderen terwijl ze zwendelzwaaiend op marsmuziek door de straten macheren?! Waarom hebben zij ons willen opzadelen met al diegenen waarvan den Duits toen al wist dat ze slecht waren voor ons. Waarom toch?!

Mag ik u voorstellen aan Richard B. Spencer. De man die afgelopen week een speech begon in Washington D.C met de woorden: “Hail Trump, hail our people, hail victory!” Om de woorden kracht bij te zetten gingen de gestrekte armpjes fier omhoog. Speerpunt voor de man zijn partij is een “vreedzame etnische zuivering.” Mooi toch?

En mag ik u voorstellen aan een stel Spanjaarden dat eerder deze week de dood van de held Franco herdacht. 41 jaar geleden al. Wat vliegt de tijd toch snel. Fascistische liederen worden uit volle borst gezongen. De armen worden met plezier gestrekt. En die ene tegenbetoger kreeg het direct zwaar te verduren. Jammer dat de politie er zo snel, of moet dat traag zijn, bij was.

En dan hadden we deze week nog neonazi’s in Rusland, Hongarije en Duitsland. De heimat kan natuurlijk niet ontbreken in dit verhaal.

Dichter bij huis doken enkele Vlaams Belangers in de Grieks-fascistische sfeer van Gouden Dageraad. Hun woordvoerder Ilias Kasidiaris heeft een hakenkruis, de grootte van Filip De Winter zijn wenkbrauwen, op zijn schouder getatoeëerd. En in september 2013 steken de toffe jongens van Gouden Dageraad rapper Killah P., ofwel Pavlos Fyssas, dood. Dit nadat twee jongemannen van de partij eerder dat jaar de Pakistaanse migrant Shehzad Luqman vermoordde in januari 2013. Dat moet gevierd worden dacht miss Ugly Van dermeersch en ze strekte spontaan haar middenvinger. Joepie allen daarheen moet de rest gedacht hebben. En nu is iedereen daar kwaad omdat ze niet mee mochten. De rest moest thuisblijven. Macht arbeit dan misschien toch nicht zo frei?

Ja beste lezers, de goede tijden komen eraan. Weliswaar in uitgesteld relais, met dank aan onze grootouders. Maar we zullen niet zolang meer moeten wachten tot we onze kinderen alle dagen kunnen verkleden. Hen het strekarmpje moeten aanleren en in navolging het strekbeentje. Mooi in pas, doordrongen van marsmuziek en werkend aan die etnische zuivering. Oh ja en ook de verwijdering van holebi’s enzo. Want laat ons eerlijk zijn: “Opgeruimd staat netjes. Toch?”

Oei opgeruimd, misschien had ik wat beter moeten nadenken bij die woordkeuze? Al is ze bij nader inzien wel toepasselijk.

En als u nu wil weten waarom dat allemaal zo belangrijk is dan is dit de reden: “Wij hebben allemaal de mogelijkheid om onze grootouders te eren, of de daders te vereren.” Maar laat mij duidelijk zijn: “Enkel uitschot kiest voor dat tweede en daar moeten wij ons tegen verzetten.”

“Niemals vergessen, nie wieder faschismus!” Want anders komt die droom – mijn nachtmerrie – wel heel dicht bij.

Spread the love
 • 121
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  121
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.