De politieke sociale media bommen en granaten. Dat is blijkbaar géén probleem?!

Jongeren sms’ten vier politiekers voor één keer. Een sociaal media bombardement en de ontvangers schreeuwen sindsdien moord en brand. Veel gekker hoeft het niet te worden.

Binnenkort zijn het verkiezingen. In de weken voorafgaand proppen politici en hun partijen onze brievenbussen dagelijks vol drukwerk dat ik alvast niet hoef te ontvangen. Maar ik, en met mij de maatschappij, wij moeten wel opdraaien voor al de kosten die daaraan verbonden zijn. Drukken, ophalen, verwerken. Geen politieker of partij die stilstaat bij het ongemak. Die zich iets aantrekt van de kostprijs.

Ze staan voor onze deuren, verwachten een gesprek met ons. Vallen ons lastig in onze privé tijd. Ze verkondigen dat ook met veel trots. Dat ligt alvast veel dichter bij stalken denk ik dan. Bovendien moet je maar eens proberen om een van hen te spreken. Zelfs tijdens de werktijd. Ja zelfs op sociale media nemen ze weinig tot nooit de tijd om te antwoorden.

Nochtans is men daar volop aanwezig. Op sociale media bots ik alle dagen op gesponsorde berichten. Van lokale en nationale partijen, van politici. Onophoudelijk vallen ze mij daar mee lastig. Een dagelijks bombardement aan info waarachter ik alvast niet heb gevraagd.

Dé communicatiepartij bij uitstek smeet op 24 mei 2014 een bom op de sociale media. ‘Gooi de eerste bom’, is het devies van de marketeer van die partij. Sterker nog, men huurt experts in om ons gedrag te volgen om zo gerichte bombardementen te organiseren. Zij waren daar trots op, andere partijen jaloers en dus doen ze nu hetzelfde.

Politici weigeren pertinent de balk in het eigen oog te zien.

Tussen 1954 en 1958 vielen Cdenv/CDH (PSC/CVP) een eerste keer uit de federale regering. Verhofstadt 1 en 2 deden hetzelfde tussen 1999 en 2007.

In tussentijd maakte racisme en onverdraagzaamheid furore. De katholieke zuil gedoogd dat onmenselijk gedrag al decennia lang. De vreemdeling, de migrant, de illegaal en nu de vluchteling. Extreem rechts heeft dat thema niet gekaapt, ze hebben dat gecreëerd. En de enige waarheid is dat Cdenv daar al die decennia lang geen oplossing tegenover heeft gezet.

Hetzelfde met klimaat. Jos De Saeger (CVP) werd de eerste federale milieu minister in 1973. Zes katholieken gingen hem achterna. In 1979 kwam de eerste Vlaamse milieu minister. Van de veertig jaar dat we die positie in Vlaanderen hebben leverde Cdenv dertig jaar lang de minister. En nu zou links dat thema gekaapt hebben?

Dat zulke twee thema’s de gemoederen verhitten heeft alles te maken met het falen van onze politici. Punt.

Ik ben het eens met sommige politici, er is inderdaad een grens overschreden. Jaren loopt men allerlei signalen bewust te negeren. Alsof de kiezer het klootjesvolk is. Een bende zonnekoningen bewonen ons democratisch halfrond, en er is niet veel om trots op te zijn. Dwepen met staatsveiligheid, fake nieuws rondstrooien en liegen zonder schroom. Een persconferentie organiseren en dan de boel beginnen omdraaien, dat is er inderdaad over.

De voorzitter van Cdenv liet volgende uitspraak optekenen: ‘Eigenlijk is de boodschap heel duidelijk: beste klimaatbetogers, stop met dat sturen van e-mails en sms’en, dan kan de redelijkheid terugkeren.’

Over welke redelijkheid gaat het dan? Het laissez-faire niveau waaraan politici en partijen zich al jaren bezondigen. Jan en alleman overladen met alle zonden van de wereld, maar slechts mea culpa slaan als men voor een keer geconfronteerd wordt met de keerzijde van de medaille?

En dan lees ik iets over mogelijke celstraffen. Welnu, voor mij geen drukwerk in de komende weken aub. Ook geen gesponsorde boodschappen meer. Blijf met jullie experts weg van mijn surfgedrag. Begin te luisteren naar mensen. Stop met liegen en bedriegen.

Want als er één groep is die eigenlijk recht heeft om te dreigen met celstraffen dan is het jullie bevolking wel.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.