De verandering werkt!

In een ver verleden konden wij al eens lachen met de ‘Tonight Show’ en het wekelijkse stuk ‘’Jaywalking’. Voor wie wat jonger is een woordje uitleg. Amerikaans tv-legende Jay Leno trok toen de straat op om mensen enkele simpele vragen te stellen. Onthutsend noemde wij de resultaten toen. De gevolgen zijn vandaag duidelijk zichtbaar. Een onderwijssysteem dat rijk bevoorrecht dat dient een bepaald doel. En dat doel is niet het onderwijzen op zich. Dat doel is het behouden van het status quo en alle privileges voor ‘the one percent”. Dat die 99% anderen ietwat dommer worden gehouden, dat is lekker meegenomen.

Ik kom hier straks op terug. Maandag trapte Nva de week af met een zoveelste campagne die moet bewijzen dat hun verandering werkt. En natuurlijk werkt die verandering. Alleen werkt ze niet voor u en mij. Die 99% zo u wil. Nochtans wou Peter Koyen ons van het tegendeel overtuigen. Als lid van het ACLVB kroop hij in de huid van een verkozen delegee om wat onzin uit te kramen alsof hij echt ooit delegee was geweest. Of zou zijn. Een clipje vol leugens en onzin dus. Deze vorm van propaganda dient ook weer een doel: indoctrinatie. En de mate waarin je die onzin gelooft maakt van jou, al dan niet, een ‘Jaywalker’.

Enkele beelden hieronder bewijzen trouwens de stelling dat het neoliberale programma van Nva nooit zal werken voor gewone mensen zoals u en ik. Nooit.

Nva beloofde begrotingen in evenwicht. Ze misrekende zich opnieuw. De optelsom van al die misrekeningen loopt nu al in de miljarden. Bovendien kunnen, of is dat willen, ze niet antwoorden op de vraag die BDW ooit aan Di Rupo stelde: “Show me the money”. 8.4 miljard euro en geen kat die weet te zeggen waar dat geld naartoe is gegaan. Maar niet getreurd, Nva belooft aan iedereen dat de inkomsten via belastingen volgend jaar met 5 miljard zullen stijgen. En wat ze misrekenen, dat passen wij met plezier bij. Toch?!

miljarden

Ben Weyts beloofde van het openbaar vervoer goedkoper te maken. Nadat de prijzen al eens stegen werd het nu nog maar eens duurder. Blijven geloven, blijven verdedigen. De realiteit is simpel: “Duurder werd onder Nva het nieuwe goedkoper.”

de-lijnEn in diezelfde logica kondigde Nva aan om een kilometerheffing te zullen invoeren. Want in de Nva logica gaan beide beslissingen het fileprobleem verzachten. Of zelfs oplossen! Voor mij zijn het communicerende vaten en is het enkel de bedoeling om ons opnieuw meer te laten betalen.

kilometerheffingNva beweerde dat onze lonen stegen. En ze blijven dat beweren. Nochtans is overal duidelijk dat onze lonen daalden, terwijl ze net in de landen rondom ons stegen. Ferm stegen zelfs. Minder werd onder Nva het nieuwe meer.

lonenDaartegenover staat dan ook nog eens dat de prijzen wel sneller stijgen dan de lonen in België. Wat op zich dan weer betekent dat uw koopkracht aan het dalen is.

lonen-stijgenJaren geleden beloofden de voortrekkers van de liberalisering ons goedkopere energie door het ‘vrijmaken’ van de markt. De keizer van de Nva stemde recent in met een verkoop van de Antwerpse energie richting China. Anders gezegd, ook Nva blijft voorstander van een verder doorgedreven liberalisering. En wie daar de dupe van is, dat toont onderstaande grafiek. Bovendien mag je nooit vergeten dat de bakker om de hoek zijn stijging ook kan doorrekenen.

fb_img_1480679151175Nva pakte ook uit met de boutade van 100.000 nieuwe jobs. Ik zal u alvast één van die jobs meegeven. Iemand die 6 uur werkt per maand, leest u dat aub nog eens, die telt mee als zijnde één van die nieuwe jobs. Zes uur per maand = een job. Een andere realiteit is trouwens dat meer en meer mensen er een tweede job moeten bijnemen. Net omdat de verandering werkt natuurlijk. En omdat die verandering werkt mogen, of is dat moeten, wij allemaal minstens 6 jaar langer werken. Iedereen langer laten werken is volgens Nva de remedie om meer werkgelegenheid te scheppen.

langer-werkenLangs de andere kant moet gezegd worden dat Nva wel degelijk enkele miljarden heeft geïnvesteerd. Humor kan de wereld redden.

de-lijn-2Jammer genoeg geen miljardeninvesteringen in het onderwijs. En dan zijn we terug bij ‘Jaywalking’. Want wij maar lachen met die Amerikanen een kleine 20 jaar gelden. Maar als je ziet welke onzin en flauwekul wij nu geloven. En verdedigen. Dan zou Jay Leno enkele nieuwe reeksen kunnen maken met dit keer volwassen mensen die vragen moeten beantwoorden. Maar niet getreurd. De mannen van ‘kurkdroog’ bewijzen dat er beterschap op komst is. En dat dient, zoals gezegd, een bepaald doel.

zoon-jambon

 

 

Spread the love
 • 409
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  409
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.