De witte lijst van De Wever

Het is wat stil op de blog. Je kan dan ook niet alle dagen blijven schrijven over vluchtelingen of de politieke peutertuin der falende begrotingen. Het is bovendien onmogelijk om een epistel als die van Jeroen Olyslaegers te evenaren. Niet dat dit een inzet is op mijn blog, maar wat moet een mens nog schrijven als één iemand al zoveel gezegd heeft.

Je moet dan als blogger op zoek, naar de andere kant van het verhaal. En in dit geval hoef je niet ver te zoeken. Die is er gewoon, hij ligt al dagen voor ieders neus. Weken zelfs, maanden. Open en bloot. En je hoopt dat diegenen die zouden moeten reageren, dat ook gaan doen.

Maar nee, niets. Enkel oorverdovende stilte. Ondergaan en zeker niet zelf de tegenaanval organiseren. Niemand die opstaat en de zoveelste inhoudsloze oneliner torpedeert. Een woord dat ik met recht en reden koos, getuige volgende beperkte bloemlezing uit krantenkoppen:

 • Maart 2015: “N-VA torpedeert de mystery calls”[1]
 • Oktober 2015: “N-VA torpedeert klimaatakkoord”[2]
 • December 2015: “N-VA torpedeert premier Michel en geloofwaardigheid België”[3]

Nochtans is dat niet moeilijk. Twee recente oneliners behoeven geen torpedo, een rotje is genoeg. “Als N-VA de kans krijgt, kan ze gat in begroting dichten”[4], orakelde de narcist van Vlaanderen. “Om het even duidelijk te maken meneer De Wever, het gat nog groter maken is niet hetzelfde als het dichten. Misschien moet u dat eens uitleggen aan uw minister van farce-nanciën.”, had zomaar gekund als antwoord. Of wat te denken van: “Als wij morgen de kans krijgen dichten wij dat gat ook met onze ideeën meneer De Wever, maar wij zitten daar nu eenmaal niet alleen. En jullie ook niet. Of wel soms?” Deze reactie zou naadloos kunnen aansluiten op die andere oneliner: “Willen alle coalitiepartners nog dat deze regering lukt?”[5]

Nva, de solo-dom partij bij uitstek, zich nooit houdend aan gemaakte afspraken en constant PR-ballonnetjes oplatend heeft het lef om de wil van deze coalitie in vraag te stellen? Nva die iedereen met de regelmaat van de klok schoffeert, en coalitie ideeën torpedeert dat het een lieve lust is.

En niemand die gericht reageert, daar enig gewicht tegenover plaatst? Ik heb daar een uitleg voor.

Als je immers het aantal keren optelt dat Nva haar partner al bedrogen heeft, dan is de slotsom snel gemaakt: “Er is nog weinig reden om de relatie verder te zetten.” Tenzij natuurlijk schrik de bovenhand heeft. Schrik omdat je weet dat er nog te veel kapitaalkrachtige schuinsmarcheerders achter de narcist aanhollen. En met hen te veel onwetenden. Schrik om aangewezen te worden als dé reden van de scheiding. Dat het opnieuw niet aan hen zal liggen, maar aan die ander. Jij misschien.

Welnu, dan valt er maar één vraag te stellen: “Wanneer verlaat je de relatie dan wel, zolang je zelf niet mee torpedeert?” Als anderen het vuile werk voor u opknappen is waarschijnlijk het antwoord.

En ziehier, een reden om toch een blog te schrijven. Bij deze doe ik graag mijn deel van het werk. Want ik wil af van deze incompetente bende huichelaars en daarom geef ik tot slot nog een rotje mee: “In een witte lijst (foto bovenaan de blogpost) zit geen inhoud!”

Groeten Sven #aarsholes

[1] http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2284008

[2] http://www.knack.be/nieuws/n-va-torpedeert-klimaatakkoord/video-iwatch-620791.html

[3] http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2542576/2015/12/01/Waals-minister-Furlan-N-VA-torpedeert-premier-Michel-en-geloofwaardigheid-Belgie.dhtml

[4] http://www.knack.be/nieuws/belgie/als-n-va-de-kans-krijgt-kan-ze-gat-in-begroting-dichten/article-normal-677545.html

[5] http://www.standaard.be/cnt/dmf20160312_02179134

Spread the love
 • 75
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  75
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.