Derby 1 – Media 0

Ik weet niet of ik het ooit al heb meegemaakt. Zulks een lawine aan berichten, allemaal met één en hetzelfde doel. Het proberen forceren van een voetbalwedstrijd naar een bepaalde climax. Voetbalsites en andere mediakanalen slagen deze week geen dag over om een ex-speler -of trainer aan het woord te laten. De boutades vliegen zelfs in de vraagstellingen vrolijk in het rond. Zoveel mogelijk anekdotes worden door hen van onder het stof gehaald. We hebben zelfs heuse smeekbedes mogen lezen van journalisten. Alles om de nieuwe derby van zondag, naar een climax te brengen die hopelijk voor hen zijn voorgaande niet kent.

Maar wat voor climax hebben zij eigenlijk voor ogen?

Zo gaat er immers ook geen dag voorbij waarbij ze de boel opnaaien. Of proberen toch. Zo lusten we elkaar rauw volgens hen. En Bölöni? Wel die gaat het stadion niet uit raken bij een zoveelste experiment. Regelmatig wordt de nieuwe derby dan ook nog eens overgoten met een politiesausje, liefst van alles stevig gekruid met een subtiele ondertoon naar mogelijke ongeregeldheden.

Voetbalsites en media schuwen de laatste dagen werkelijk geen enkele truc in de georchestreerde opouw naar wat hun climax moet worden. Maar ik betwijfel of  hun verhoopte climax dezelfde is als die van ons. De supporters. Ja ik twijfel sterk of een wedstrijd op het scherpst van de snee, met grinta vanaf minuut één, voor hen voldoende zal zijn.

Maar dat moet het voor ons wél zijn natuurlijk!

Wij moeten als supporters ver weg blijven van al die negativiteit. Bouwen aan dat nieuw begin, dat moeten we doen. Allebei. De Bosuil moet kolken, en nadien ook het Kiel. Wij moeten de wedstrijd (terug) belangrijk maken. En het belangrijkste aspect hierbij is eigenlijk één spelregel: Rivaliteit binnen de muren van het stadion moet veranderen in amicaliteit erbuiten. We mogen de media niet laten smullen van dingen die ons als supporter in een slecht daglicht stellen. In die val mogen we zeker niet trappen.

Zondag is het zover. De eerste derby in wat hopelijk opnieuw een lange reeks mag worden, en ik hoop dat de derby het zal winnen van de berichtgeving in de media.

Pronostiek: Derby 1 – Media 0

PS: En voor mijn vrienden van Germinal White Star Brussels Antwerpen Wilrijk Beerschot met stamnummer 133530155 geel-blauw-rood-witte-paarse groeten. En tot zondag!

PPS: Wij zen gin beren, ratten, geiten, kamelen,… wij zen terug!

Spread the love
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  10
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.