Een hart voor Antwerp!

Deze week smeet Gevaert de spreekwoordelijke handdoek in de ring. Gisteren deed met Sportoase alvast een eerste sponsor hetzelfde. Wat Remacle deed weet niemand maar de wedstrijdkern zondag zal de geruchten rond een eventuele verbanning, al dan niet, bevestigen. En dan had je nog alle andere negatieve berichten die elkaar in sneltempo opvolgden.

De optelsom van al die negatieve berichtgeving rond het extra sportieve doet zelfs de grootste opportunist twijfelen. Al is dat niet nodig. Want wij, de Antwerpfamilie, kunnen onze onvoorwaardelijke liefde voor onze club bevestigen. Laten weten dat wij de handdoek nooit zullen smijten. Dat wij nog steeds geëngageerd zijn, en dat ook zullen blijven. En dat wij onze club nooit los zullen laten. Zondag, en de dagen die daar op volgen, kunnen wij als Antwerpfamilie verschillende signalen geven om dat alles kracht bij te zetten.

Signaal 1: We are family!

Lieven Marescau organiseert dit weekend samen met onze club een actie om zo veel mogelijk Rode Neuzen te verkopen voor de editie 2016. Hij verloor zijn zus na euthanasie. Haar persoonlijkheidsstoornis maakte verder leven onmogelijk.  De rode neuzen worden verkocht voor aanvang van de wedstrijd en tijdens de match wordt er ook You’ll Never Walk Alone gezongen. Bedoeling is dan dat zo veel mogelijk mensen hun Rode Neus opzetten.

En er is nog een tweede actie die wat meer aandacht verdiend. Een week geleden plaatste supporter Bilson onderstaande oproep. Het betreft een zoontje van een vriend van hem die jaren als vrijwilliger heeft gewerkt op onze club. Wie wil kan ook hier steunen voor slechts 2€.

Signaal 2: Het kan snel verkeren!

Ik blijf erbij. Wij hebben de kern om kampioen te spelen. Maar dan gaan de extra sportieve beslommeringen moeten verdwijnen en daarom zal De Cuyper toch nog verder overtuigd moeten worden.

De punten staan terug op nul. Ook al was de prestatie op Roeselare onder nul, alles is terug te doen zoals ze zeggen. Het voetbal hoeft niet goed te zijn. Zolang de drie punten maar thuis blijven. Want we mogen onze start niet missen.

Als de laatste veertien dagen ons aan iets hebben doen herinneren, dan is het wel dat het in het voetbal snel kan verkeren. Zo kan De Cuyper van vandaag op morgen vele twijfels wegnemen rond het figuur Bico. Kan een Vreven plots trainer zijn en kiezen om te starten met het spitsenduo Vleminckx-Lallemand. Niets is zeker in het voetbal, maar dan gaan we er godverdomme toch dicht bij zitten.

Ik blijf erbij. Wij hebben de kern om kampioen te spelen. Maar dan gaan de extra sportieve beslommeringen moeten verdwijnen en daarom zal De Cuyper toch nog verder overtuigd moeten worden.

Signaal 3: positieve walk-out part 2

Die tweede periode zou immers wel eens heel belangrijk kunnen worden in het voortbestaan van onze club.

Zondag wandelen we opnieuw naar buiten. Opnieuw pas in minuut 80. En we zullen wederom bewijzen dat de Antwerpfamilie een actie met waardigheid kan dragen. En met hoe meer we zijn, hoe sterker dat signaal.

Ik lees bij verschillende supporters dat ze er de brui aan geven. Dat ze zullen wegblijven zondag. Hopelijk bedenken zij zich nog. Die tweede periode zou immers wel eens heel belangrijk kunnen worden in het voortbestaan van onze club. En onze spelers 79 minuten aanmoedigen is nog steeds beter dan niets.

Maar net zoals vorige keer laat ik iedereen vrij in zijn, of haar, keuze. Al hoop ik op een vol stadion dat na 80 minuten ietwat minder vol zal zijn. Meer naar de lege kant dus.

Signaal 4: laat ons verder verenigen en niet verdelen.

En de komende dagen en weken kan je als supporter nog een belangrijk signaal geven. Op maar liefst 1 week tijd verdubbelde ACT as ONE haar aantal leden. Met meer dan 4000 zijn ze nu. Inzet is op korte termijn een verankering te verkrijgen van de NUNACO bij de Antwerpfamilie. Zodat tenminste onze naam, kleuren en stamnummer beschermd zijn moest het alsnog fout gaan.

Meer info lees je hier: Beken kleur – word (gratis) steunend lid van ACT as ONE

Hoe ziet mijn zondag er uit?

 • Ik koop een rode neus.
 • Zet hem op, en zing mee met de Pacemakers.
 • Hoop dat het na 79 minuten 2-0, of meer, staat.
 • Zodat ik in de 80ste minuut met een ‘gerust’ hart naar buiten kan wandelen.

Voor de rest. Geniet van jullie weekend. Come on you reds. Bico buiten!

Spread the love
 • 82
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  82
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.