Een weekoverzichtje

In de blogosfeer, wat een mooi woord toch, bestaan enkele vuistregels om je lezerspubliek te blijven boeien. Één van die vuistregels is om op regelmatige basis eens iets anders te doen, buiten je niche te treden.

Daarom dat ik deze week bewust niet één blog heb geschreven, tot nu, alsook geen gedachte van iemand anders heb gedeeld. Vandaag geef ik een kort weekoverzicht.

De week begon met geweldig nieuws voor 90% van de patiënten die rekenen op hulp van thuisverpleging. ‘Wij zullen niet anders kunnen dan dit doorrekenen aan de patiënten’, titelde de media. Toch al gauw een 25 à 30 euro per maand extra. Dit nadat EANDIS, dat instaat voor de verdeling van gas en elektriciteit, enkele dagen eerder uitrekende dat de factuur met 30 euro per jaar omhoog zal gaan. Zo gaat de stroomfactuur ondertussen met een goede 100 euro omhoog.

Aan wie zouden de EU-parlementairen hun loonsverhoging van 18 miljoen euro doorrekenen? #Dtv #DoorRekenen

Dinsdagochtend stond in het teken van de LOTTO. Schandalig én rijk in dezelfde zin, dat was een brug te ver voor een bepaalde politieke familie. Soms zegt een tekening zoveel meer dan duizend woorden, of in dit geval: een cartoon. Touché schreef ik op mijn facebook.

Schandalig - Arm of Rijk

Schandalig – Arm of Rijk

Dinsdagavond werd gekleurd door de woorden ‘makak’ en ‘zwetzak’. Natuurlijk zijn de aanhangers van PEGIDA rascisten en Flupke one-brow lijkt er weer garen uit te spinnen. Na jarenlang zaaien verscheen er een verdacht sujet ten huize one-brow en sindsdien is ook hij in het bezit van twee bodyguards. Heeft er zich eigenlijk al iemand de vraag gesteld hoeveel van die mensen, die dankzij Flupke one-brow kapot gestigmatiseerd zijn, meer recht hebben op die bodyguards dan Flupke zelf?

Alle nieuws van woensdag verdween in het niets bij volgende titel:”400 migranten mogelijk verdronken in Middellandse Zee“. Het woordje opnieuw ontbrak evenwel in de titel. Zoals het ook al dagen, weken, maanden en jaren ontbreekt bij politici om hierin een humane verantwoordelijkheid te nemen.

Donderdag vonden, een deel van, onze Noorderburen het dan weer gepast om dit te gaan vieren. Retecool nam de tijd om er enkele uit te lichten. Moest u geen tijd vinden om het bericht van Retecool te lezen dan volgt hieronder een screenshot van die commentaren.

Retecool zet wansmakelijke uitlating 'mensen' online

Retecool zet wansmakelijke uitlating ‘mensen’ online

Op mijn facebook deelde ik met veel plezier een samenraapsel van nog meer commentaren gemaakt door Petrus C. von Heericsson in deze facebookpost. Weet je wat misschien interessant zou zijn? Als er zich nu eens iemand zou willen bezig houden om te checken hoeveel van die onmensen ook ‘vind-ik-leuk’ zouden hebben gedaan op een PEGIDA pagina?

Bespaar u de moeite, er zitten er enkele tussen, moeilijk was dat niet om te controleren.

Daarop stelde ik volgende tekst op richting de facebookpagina van PEGIDA Nederland.

Dag zootje racistische hufters,
Waarom hebben jullie het niet effe over de vele wansmakelijke facebookposts van sommige van jullie ‘volgelingen’ op deze pagina? Meer nog, gaan jullie ze nu bannen of omarmen? Praatjes vullen immers geen gaatjes, weet je wel.

Ik verzond het natuurlijk niet en verzon dat stukje tekst hier effe snel ter plaatsen want elke mens met een greintje verstand weet dat zulke schrijfsels nergens thuishoren en nog meer zelfs, dat er niet één PEGIDA verantwoordelijke iets zal ondernemen jegens die onmensen. Buiten dan voorstellen om een nieuw profiel aan te maken natuurlijk.

Oh ja, ik moet jullie het screenshot nog laten zien van Petrus zijn post. Komt ie! (En nu is het gedaan met dat Nederlandse slang-taal-gedoe)

Petrus

Vandaag kijken we al even vooruit richting 17 mei wanneer de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie‘ gaat plaats vinden. In 2013 liet de Belgische regering bij monde van Didier Reynders het volgende weten: “De strijd tegen homofobie, lesbofobie, bifobie en transfobie is voor hem een prioriteit van het Belgische buitenlandse beleid. Net als andere vormen van discriminatie en onverdraagzaamheid, zoals racisme, seksisme en antisemitisme, heeft ook homofobie ernstige, soms ook verwoestende gevolgen voor het leven van de slachtoffers. Homoseksualiteit blijft strafbaar in bijna 80 landen wereldwijd en de rechten van LGBT (Lesbian, Gay,Bisexual, Transgender) worden in nog veel meer landen geschonden”.

Twee jaar later laat de Schepen van Integratie in Denderleeuw, Koen D‘Haenens (N-VA), het volgende weten en ik citeer: ‘We hebben zeker niets tegen homo’s en transgenders. Laat dat duidelijk zijn. Iedereen heeft het recht te zijn wie men is. Maar dat moet toch niet overal geëtaleerd worden, bijvoorbeeld door middel van de regenboogvlag? Waarom moet alles, wat buiten de norm valt, steeds in de verf gezet worden? Misschien ben ik wel op dat vlak nog wat ouderwets maar de norm is vandaag de dag toch steeds nog wat anders.’

Ik permiteer mij te schrijven wat ik denk en roep het ook effe hardop terwijl ik de spreekwoordelijke daad bij het woord voeg: “Koen gij zijt ne lul gast, doe niet onnozel en hangt die vlag op!”

Nog onnozeler zou het worden als ik vandaag, vrijdag dus, cartoonist zou zijn. Ik tekende een klaslokaal met daarin een leerkracht die het volgende vraagt: “Hoeveel is 1 + 1?”

Mijn cartoon ziet er dan als volgt uit:

 • Vooraan een licht kalend jongtje dat roept: 117
 • Naast hem ne smalle geep met opgespoten lippen die je ziet denken 3
 • Op de bank naast hen een ranke jonge dame, met bijhorende Cleopatra neus, die druk jesticulerend papegaait: 291 miljoen
 • Naast haar een klein jong ventje, met Harry Potterbril en gemuilkorfde Chihuahua, die een bord omhoog steekt met daarop het getal: 4 miljard
 • Vanachter in de klas staat een jongetje met een fel getooide, maar minstens even afgebleekte, haardos in de hoek te roepen: minder, minder minder!
 • In de andere hoek een klein jongetje met twee agenten achter hem en daarbij 2 tekstballonnen. In de eerste nadenkend :”Alle marokkanen moeten buiten” en in de tweede herhalend tegen zichzelf: “Ik ben geen racist.”

En morgen, net zoals de komende week trouwens, spring ik nog enkele malen uit mijn comfortzone van mijn eigen niche. Er staat een dagje Amsterdam op het programma om daags nadien een weekje af te zakken richting Cabo Verde. Met wat goesting, en als het meezit met de sun & RR, mogen jullie wat reisverslaggeving verwachten.

Oh ja, ik neem ook 5 boeken mee dus wie weet zit er nog een boekverslag in ook.

Hasta la vista babys!

Spread the love
 • 24
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  25
  Gedeeld
 1. Rudi Kennes

  Weerom schitterend Sven enneuh enjoy volgende week makker !
  Mkg,
  Rudi

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.