Extra time: Royal Antwerp FC – Royal Standard de Liège

Ik heb vrijdag een standard gezien dat net hetzelfde deed als ons. In balbezit voorzichtig opdrijven, bij balverlies de tegenaanval er proberen uit halen, zonder bal met elf terugplooien op de eigen helft. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Samen met Genk zijn zij voor mij de best voetballende ploeg, hebben zij de meeste kwaliteiten.

“Het spel van Standard momenteel is behoedzaam de bal rondtikken, we wachten nog tot het helemaal ontploft” – Peter Vandenbempt op Sporza Radio

De tegenaanval dus, daar draaide het bij beide teams rond. In de eerste helft krijgen wij twee à drie kansen, waarvan we moeten leren om die beter uit te spelen. Een eerste helft zonder zware overtredingen trouwens. Wel met enkele mooie duels, zoals die er waren gedurende de volledige wedstrijd tussen de twee Congolese beren.

“Weinig kansen, veel inzet. Zowel bij Antwerp als Standard is er veel strijd en gaat de kilometerteller de hoogte in. Vooral de duels tussen giganten Mbokani en Luyindama leveren mooie beelden op.” – sporza

Gisterenavond maakte ik van mijn voetbalhart een steen. Het was weeral eventjes geleden dat ik Extra Time nog eens had opstaan. Deze keer eigenlijk voor Preudhomme, ik hoop hem ooit op de Bosuil te mogen begroeten als onze T1. Hij gaf zelf schoorvoetend toe dat zijn ploeg niet hun spel was komen spelen op de Bosuil. Enkel Jan Mulder gaf weerwoord en liet verstaan dat het wedstrijdbeeld daar een gevolg van was. Beide coaches begonnen immers met hetzelfde strijdplan: “Niet verliezen vandaag.”

De eerste gele kaart van de wedstrijd valt in minuut 45. Ze is voor Razvan Marin. Of dat er te weinig waren, of niet, daar heeft gisterenavond niemand over willen discussiëren. Nochtans werden er langs beide kanten wel wat tegenaanvallen vakkundig in de kiem gesmoord.

“In de Europa League is dat direct geel”, zo liet Preudhomme aan de kijker weten.

Ik strijd dat niet af. Wat ik wel frappant vond is dat het panel zoutpilaren daar zat te becommentariëren alsof enkel Royal Antwerp FC dit doet? Ook Standard deed dit. In de wedstrijd Hoepertingen – Schellebelle deed men dit ook. Overal doet men dit.

Of dat een goede evolutie is voor de voetballiefhebber, dat is een andere discussie.

Het was jammer om zien dat de Extra Time analisten het niet over de lippen kregen om toe te geven dat Antwerp, ondanks minder voetballende kwaliteiten, het betere van het spel had de eerste helft. Maar Yattabré is geen Marin. Zé is geen Djenepo en Bolingi is geen Carcela. En ondanks zijn zwakke wedstrijd is er ook niemand met de kwaliteiten van een Lestienne bij ons.

De tweede helft is kort samen te vatten. Ik vond de fout van Borges rood. De fout op Bolingi is penalty. Wat een infantiele uitleg trouwens om te stellen dat die zijn benen zelf rond het uitgestrekte been van de Standard speler drapeerde. Langs achter, geen bal, penalty. Punt. Beide gele kaarten van Zé waren, buiten enorm dom van de speler, terecht. Vlaggen, fluiten en dan de VAR, dat is amateurisme ten top. Over de  VAR werd er tot dit weekend enkel gesproken op momenten dat men was vergeten vlaggen. Dit was bij mijn weten de eerste keer dat het andersom was? De vraag die niet gesteld werd was de volgende: “Als het gaat over een clear error, was dit er dan geen van de lijnrechter?”

Standard had het betere van het spel tijdens de tweede helft.

Op het einde denk ik dus dat de uitslag een terechte weergave was van het spelverloop.

Na afloop van de wedstrijd, en na de uitzending gisteren durf ik te stellen dat ploegen toch schrik beginnen krijgen om af te zakken naar de Bosuil. Dat betekent dat we op de goede weg zijn. Laat Bölöni nog maar even blijven, dat krijgersgehalte, elke ploeg wil dat. Elke supporter wil bloed, zweet en tranen zien vanaf de eerste seconde. Het voetbal is beter dan vorig seizoen, hopelijk zetten we volgend seizoen een nieuwe stap.

Maar eerst vechten voor die plek in PO1. En wie zegt dat je daar in geraakt zonder te voetballen, die is compleet van de pot gerukt.

PS: Ik hoop ook dat we Filip Joos ooit een stadionverbod geven bij ons. Wat die man telkens weer uit zijn (vul hier de naam van de luchthaven van Zürich in) mag slaan, dat grenst aan het onwaarschijnlijke. Die man slaagt er maar niet in om neutraal te blijven.

Spread the love
 • 308
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  308
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.