Gezocht: politici om deel te nemen aan project: Wiskundige Reality Check

Nadat Nva de stijgende koopkracht van de Vlaming in de verf zette was het deze week aan OpenVLD om hetzelfde te doen. “Weet jij al je gaat doen met de extra netto op je rekening?”, stond er te lezen op hun facebookpagina.

Wel ja, ik heb een voorstel.

Ik, en ik hoop u ook, ga op zoek naar een politieker die wil deelnemen aan het WRC-project. de afkorting staat voor het “Wiskundige Reality Project.” Er zetelen 85 wiskundige knobbels in de regering Michel 1 en daar moet dus wel iets mee te doen zijn dacht ik zo. Met de schaduwpremier erbij komen we op een totaal van 86 potentiële kandidaten.

Wat is het WRC-project?

Al die politiekers verkondigen dat onze koopkracht stijgende is. Dat we er op vooruit gaan. En ze vragen zich dus terecht vanuit hun overtuiging af, wat wij met al dat extra geld gaan doen.

Om te bkijken of onze koopkracht echt wel stijgende is gaan we met het WRC-project 86 koppeltjes vormen. Elk lid, plus de schaduwpremier, van de regering Michel zal gekoppeld worden aan een gewone man, of vrouw, uit de straat. En dan gaan we het budget-spelletje spelen. Één van die 86 zal dus mijn budget-peter worden. Budget-meter kan natuurlijk ook.

Oh de ironie van de benaming.

Het budget-spelletje is redelijk simpel. Voor elke euro die ik netto meer binnenkrijg, zal ik 10 euro storten op de rekening van mijn budget-peter, of meter, die wil deelnemen aan het project. Voor elke euro die ik meer moet betalen, ten gevolge van beslissingen die deze regering nam, stort mijn budget-peter, of meter, 10 euro op mijn rekening.

Als er genoeg koppels worden gevormd kan de format worden omgezet in een heuse reality tv-show.

De openingsscene zou gefilmd kunnen worden in één of andere bruine kroeg waarbij de ene, die meer geld zal overhouden na het budget-spelletje, zich lazarus drinkt en de andere de rekening opraapt. Dat kan enkel top entertainement betekenen! Op het einde van de reeks worden de budget-peters, en meters, in een klaslokaal gezet met vooraan twee gigantisch grote telramen. Op het ene mogen ze de bolletjes opzij schuiven die overeenkomen met de euro’s die ze ontvingen, op het andere verschuiven ze wat ze moesten betalen.

Als die oefening gedaan is moeten ze allemaal, één voor één, dezelfde vraag beantwoorden: “Had uw WRC-partner nu meer, of minder, koopkracht na de door u genomen maatregelen?” Et voila, op die manier gaan we het allemaal weten!

PS: Ik kies Gwendolyn, want zij is volgens mij kei-eerlijk!

Spread the love
 • 25
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  26
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.