De gigantische schuldenberg van Nva

Wereldvreemdheid als basisbeginsel?

Als partij ontwikkel je een beleid uitgaande van een maatschappelijk beeld dat je voor ogen hebt. Je bekijkt het heden en plant naar de toekomst. Korte en lange termijn. Dat is een basisbeginsel voor elke politieke partij en dus valt, en staat, er veel met dat maatschappelijk beeld. Laat het nu net daar al vreselijk fout gaan bij Nva.

Elke Vlaming heeft minstens 1 miljoen euro op zijn rekening

Elke Vlaming die drie generaties werkt heeft volgens Theo Francken 1 miljoen op de rekening staan. Niet gemakkelijk om drie generaties te werken op uw eigen maar ik begrijp wat hij bedoelde. Dat hij dus minstens 1 miljoen euro heeft en het als normaal beschouwt dat dit voor elke modale Vlaming ook zo is.

Francken over de modale Vlaming

Elke Vlaming heeft minstens twee huizen

Volgens Nva bezit elke modale Vlaming twee huizen. ‘Je kunt wel mikken op dat ene procent van echte rijken, maar voor je het weet belast je weer de modale Vlaming’, wist Matthias Diependaele van N-VA toen het nog maar eens over de taxshift ging.

Wereldvreemde uitgangsposities

In 2016 bedroeg het gemiddeld nettovermogen van de Belg 85.030 euro, zo bleek uit het Global Wealth Report van verzekeraar Allianz. Een uitgebreide factcheck van Knack leerde ons dan weer dat de Vlaming met twee huizen een mythe is.

De Vlaming met twee huizen is een mythe

Als je dus op de Nva hebt gestemd, als de modale Vlaming, en één van de bovenstaande stellingen klopt niet voor u, weet dan dat je jezelf aan het bedriegen bent want op dat modale-Vlaming-beeld is het Nva beleid geschoeid.

Incompetentie, infoterrorisme en leugens

Incompetentie

Ik zou hier een waslijst kunnen neerpennen van voorstellen die met veel poeha werden aangekondigd om nadien als onhaalbaar richting de prullenmand te worden verwezen. Niet zelden doordat ze wettelijk of financieel onhaalbaar zijn, of in strijd zijn met Europees of ander recht. Anders gezegd: “Dat zijn voorstellen waar Nva heeft over lopen nadenken, om die op een gegeven moment naar buiten te brengen en dan te moeten vaststellen dat ze onhaalbaar zijn.” Dat heet incompetentie en Nva blinkt daar in uit.

Infoterrorisme

Nva ontvangt dagelijks vele euro’s belastinggeld en een heel groot deel van dat budget gaat naar de PR. Dat Nva die PR laat verzorgen doordat ze mensen betaalt om andere meningen te torpederen op Twitter en Facebook vind ik als democratisch burger ontoelaatbaar. Ik hoop dan ook dat hierover ooit, en liever vandaag dan morgen, een wet gestemd gaat worden die dat zal verbieden. Net zoals ik hoop dat er een wet gestemd gaat worden over het bewust foutief informeren van burgers.

Hieronder drie voorbeelden die aantonen hoe flagrant de leugens soms wel zijn. Nva liet verstaan dat het openbaar vervoer goedkoper was geworden. Homans beweerde dat de armoede gedaald was en recent verkondigde ze dat de huurwaarborg werd opgetrokken naar drie maanden.

Homans over armoede

Leugens

Het zijn stuk voor stuk bewuste leugens die ervoor moeten zorgen dat de modale Nva-Vlaming ze gaat geloven, gebruiken ook in discussies. En dat werkt, want je vindt ze overal terug, ook al zijn ze overal even fout. Het is een gegeven dat Nva perfect weet te hanteren, het feit dat mensen graag belogen en bedrogen worden zolang iemand maar verteld dat het goed gaat. Sociologen schreven er boeken vol over, maar politiekers hebben nog niet één wet uitgevaardigd om dit tegen te gaan.

Zo blijft Nva verkondigen dat onze koopkracht steeg, terwijl onze lonen eigenlijk gewoonweg daalden.

Ben ik nu de enige die dat abnormaal vind? En waarom gaat de partij van verandering dat niet tegen?

Verandering roepen maar ze absoluut niet leveren

Soms zegt één beeld meer dan duizend woorden. Ook dit is Nva.

De optelsom? Een gigantische schuldenberg

Het uitgangspunt van de Nva is onrealistisch en hun communicatie is alles behalve realistisch. Dat betekent dat Nva een luchtkasteel aan het bouwen is dat zijn weerga niet kent. Bovendien wordt het allemaal nog erger als je kijkt naar de realisaties. Nadat er al miljarden bespaard werden, stijgt de overheidsschuld nog steeds en volgen er telkens weer nieuwe besparingen.

Nadat er al miljarden bespaard werden, stijgt de overheidsschuld nog steeds en volgen er telkens weer nieuwe besparingen.

De inkomsten daalden, de uitgaven stegen. En toch blijft Nva er prat op gaan dat onze koopkracht steeg. Een van die leugens die Nva adepten maar al te graag herhalen, ook al is ze compleet van de pot gerukt. Het uitgangspunt van dit beleid en de daaraan gekoppelde beleidsmaatregelen werken armoede net in de hand. Dat bewijzen de cijfers jaarlijks en ook daar communiceert Nva zonder schroom over alsof het iets dat enkel stijgt door import?!

De Wever over armoede

Nochtans zijn er genoeg cijfers beschikbaar die aantonen dat zulke uitspraken onvolledig zijn. Zo leeft 28 procent van de baby’s en peuters in Antwerpen in armoede. Alsof er 28 procent aan baby’s en peuters werd geïmporteerd sinds Bart De Wever werd geïmporteerd op het schoon verdiep!

En dan heb je de belofte van een begroting in evenwicht. Iets waarover men ook al met de regelmaat van de klok heeft laten weten dat ze in orde is. Tot blijkt dat ze dat niet is. Als je echter vraagt waar al die miljarden naartoe zijn, dan komt er geen antwoord en zwijgt de Nva PR-machine in alle talen.

De slotsom is simpel maar keihard: Nva haar maatschappijbeeld is onrealistisch, zij bouwt een luchtkasteel dat ooit zal instorten en wanneer dat gebeurt zullen wij met zijn alleen achterblijven met meer schulden, minder inkomsten en hogere uitgaven.

Ondertussen zal de armoede stijgen en ongelijkheid blijven toenemen.

En als ik dan zeg dat dit de bedoeling is, dan mag je het daar oneens mee zijn maar ook dan ben je fout. Want dat alles is wel degelijk dé bedoeling.

 

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.