Helmdracht voortaan verplicht!

Het onwaarschijnlijke is gebeurd. Wat zelfs Dirk Draulans als onmogelijk achtte, is waarheid geworden. De exotische Calzedonische spreeuw heeft zich genesteld in ons Vlaanderen en meer bepaald in het West-Vlaamse natuurgebied ‘Het Zwin’. De trekvogel stopt met trekken, hij heeft zijn nieuwe habitat gevonden en dat heeft zo zijn impact.

Gisteren besliste, in navolging van het Vlaams parlement, het Federaal parlement dat helmdracht voortaan voor elke inwoner van ons land verplicht gaat worden.

In eigen land staat de trekvogel immers bekend als uiterst gevaarlijk. Het beest heeft de onnavolgbare gewoonte om objecten, buiten proportie in vergelijking met de eigen verhouding, op te pikken en de hoogte in te sleuren. Dit met slechts één doel voor ogen: “Het projectiel te droppen op één of andere schedel onder hem.”

In de laatste decennia werden, in het land van herkomst, al verschillende aanslagen waargenomen. Alle drie mislukten ze echter, de reden hiervoor is het slechte dieptezicht van de Calzedonische spreeuw. Projectielen belanden hierdoor veelal, en eigenlijk altijd, tientallen meters verwijderd van het doelwit. Niet zelden vliegt het beest nadien zelf dan ook nog eens te pletter, tijdens zijn gestaar richting het traject van het vallende object.

En nu is hij hier, om nooit meer weg te gaan. Er zijn al verschillende pogingen tot aanslag waargenomen. Weliswaar betreft het dan steevast meldingen van ingeburgerde zilvermeeuwen die auto’s van een nieuwe grondlaag trachten te voorzien, maar toch, uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen dringen zich op.

Want wat we zeker niet willen is dat er ooit op een dag, toch iemand getroffen zal worden door zulks een vallend object. En daarom beste mensen, is de helmdracht vanaf morgen voor iedereen in België verplicht. GAS-boetes voor het niet naleven van dit reglement kunnen oplopen tot €275.

Voorlopig is er nog geen sprake tot inzetten van het leger, al verhogen die kansen als de Calzedonische spreeuw zich dreigt te nestelen in het Antwerpse.

Spread the love
 • 45
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  45
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.