Het Vlaamse terrorisme

“Ben je u niet zelf anders gaan gedragen?”

Het is één van de honderden commentaren op een artikel van De standaard over Silke Raats, de 21-jarige studente die een maand met een hoofddoek wou rondlopen, maar het na tien dagen al voor bekeken hield. En net zoals zovele andere van die commentaren legt deze reactie veel problemen bloot.

Alsof een mens van het ene moment op het andere verandert omdat ze een hoofddoek opzet. Zomaar plots onderdrukt wordt, alle Westerse normen en waarden – what’s in a name – overboord heeft gesmeten en op internet haar eerste Google search heeft gedaan met als zoekterm ‘building a suicide bomb’.

En dan zeggen wij als Vlamingen dat het probleem bij hen ligt?!

Zowat elke moslim werd na 9/11 omgetoverd tot een terrorist, een oefening die we ‘dunnetjes’ opnieuw aan het maken zijn met het oprukken van IS. Militairen in de straat, en agenten manu militari voorbereiden op invasie van de dagelijkse bende zot gedraaide extremisten die zich al schietend, met bijhorende Kalasjnikovs, een weg banen door ons Vlaamse straatbeeld. Silke heeft er waarschijnlijk ook al enkele gekocht via IS-bay. De online winkel voor al uw terroristisch plezier.

Maar wie is hier eigenlijk de terrorist?

Afgaande op de commentaren zijn er dagelijks duizenden Vlamingen die neerkijken op elke vrouw die een hoofddoek draagt. Die haar als minderwaardig beschouwen, gevaarlijk ook. Duizenden Vlamingen die haar negeren, en volop kansen ontzeggen. Kansen op een gesprek, vriendschap en de mogelijkheid om haar horizon te verruimen. Kansen op een normaal leven.

Afgaande op de commentaren zijn er dagelijks duizenden Vlamingen die neerkijken op iemand die ze al weken, maanden, jaren kennen, enkel en alleen omdat ze plots besluit een hoofddoek te willen dragen. Die haar vanaf dat moment als minderwaardig beschouwen, gevaarlijk ook. Een groep vrienden en familie die haar plotsklaps negeren, en daarbij zichzelf volop kansen ontzeggen. Kansen op een normaal gesprek met vragen zoals: “Waarom doe je dit Silke?” Of de kans om de reeds bestaande vriendschap om te toveren in een hechtere vriendschap, met meer vertrouwen én respect. Maar bovenal een kans om elkaars horizon te verruimen.

Afgaande op de commentaren loopt Vlaanderen vol terroristen die mensen dagelijks mentaal terroriseren, enkel en alleen omdat ze een hoofddoek dragen. En dat mensen is het allergrootste probleem.

Dank je wel Silke voor de spiegel.

 

Spread the love
 • 248
 •  
 • 0
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  248
  Gedeeld
 1. GuntherL

  Zoals gewoonlijk is er alleen kritiek aan westerse kant. Ik stel voor dat er eens een experiment gebeurt met moslima’s die aan hun geloof verzaken, met een Vlaamse vriend thuiskomen of beter nog, een lesbische relatie aangaan.
  We zullen dan snel ontdekken hoe vijandige reacties er echt uitzien.
  De politiek correcte klasse die dit ‘experiment’ met gejuich onthalen zouden beter de Koran lezen waarin letterlijk staat geen vriendschap aan te gaan met ongelovigen.

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.