Hoe reageren op de negatieve klimaat oneliners

Waarom zou België (Vlaanderen) iets moeten doen terwijl andere landen zoveel vervuilen ?

Ik doe thuis aan recycleren. Net zoals ik rekening houd met de wegwerpcultuur. Gebruik zo weinig mogelijk plastic zakjes en probeer zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te doen.

Ik doe dat omdat ik dat belangrijk vind. En wat men elders doet, dat is voor die hun rekening.

Dat zijn weer extra belastingen!

Elk jaar opnieuw int België, net zoals haar gewesten, miljarden euro aan directe en indirecte belastingen. Beleid voeren betekent bepalen waaraan je die inkomsten wil spenderen.

Je geeft bijvoorbeeld 15 miljard aan gevechtsvliegtuigen, of je geeft 5 miljard aan gevechtsvliegtuigen, vijf miljard aan milieubeleid en vijf miljard aan pensioen.

En dat kost u dus niets.

Dat zijn weer extra belastingen!

De laatste regeringen, federaal en gewestelijk, voerden zoveel verdoken belastingen in dat het onmogelijk is om beter te doen.

Je kan niets veranderen tenzij iedereen meedoet.

Als je stad, dorp of gemeente te maken heeft met fijn stof of smog, dan zal het ons worst wezen wat ze doen duizend kilometer verder. Wij kunnen dat hier zelf oplossen en hoeven daarvoor op niemand te wachten.

Investeren, innoveren, maatregelen moeten geld opbrengen.

‘Zoals een goede huisvader.’, zeggen ze dan. De Wever liet een garagepoort steken van enkele tienduizenden euro’s. Die garagepoort brengt geen euro op, straffer nog, die verbruikt enkel energie. Maar de wetenschap dat ze hem en zijn familie beschermen was voldoende om als ‘goede huisvader’  te investeren in de aanschaf.

Waarom zou diezelfde ‘goede huisvader’ dan niet bestaan als die ons geld gaat spenderen om ons te beschermen tegen de gevolgen van de klimaatveranderingen?

Er bestaan geen oplossingen

De aarde is plat. De holocaust heeft nooit plaatsgevonden. Er bestaan geen oplossingen. Allemaal bullshit.

De aarde is rond. De holocaust heeft wel degelijk plaatsgevonden. Er bestaan 1001 alternatieven. Enkel de wil om er aan te beginnen ontbreekt.

Er is geen klimaatprobleem

Ik was vorig jaar in Ibiza, op een van de strandjes aldaar. Er zat een man gitaar te spelen. Al meer dan een halve eeuw kwam die naar dat strand. Vroeger was het langgerekt, nu moet hij daar elke avond vertrekken rond 17u00, omdat het water meters verder komt dan toen.

Dan heb ik het nog niet over met plastic en andere rommel vervuilde waterstromen, steden waar gezonde lucht niet langer bestaat of het feit dat de laatste Elfstedentocht weeral 22 jaar geleden is.

Het klimaatprobleem is echt, en de klimaatnegationisten zijn hét probleem.

Boutade de lux

De deze kan je nog even gebruiken als antwoord: “Zolang je geen echt milieubeleid wil voeren zal je altijd, jezelf afvragend, moeten kijken naar wat anderen doen. Als anderen naar u beginnen te kijken, dan pas weet je dat je beleid aan het voeren bent.”

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.