Ik ben de Wetstraat kotsbeu

Waar is de tijd naartoe dat linkse en rechtse kiezers het nog ongeneerd met elkaar, tussen pot en pint, oneens konen zijn zonder zich daarbij schuldig te voelen. Die tijd dat de discussie ging over ik betaal zelf of wij betalen met z’n allen. En we elkaar trakteerden gaandeweg.

Wat ben ik het beu, al die politieke haatzaaiers. Die niets anders doen dan ons tegen elkaar opzetten. Die twee miljoen besparen, om vervolgens vier miljoen uit te geven aan een feest voor zichzelf. En de enige waarheid die telt is dat wij betalen en zij zichzelf verrijken.

Een cdenv dat niets meer durft beslissen zonder Nva. Een Nva dat ligt te spartellen om niet te verzuipen. Een OpenVLD dat net zoals Spa elke identiteit mist. Groen dat hun core buisiness gewillig verkoopt aan de vrije markt. En een Vlaams Belang dat de sociale punten uit het programma allemaal overboord smijt van zodra ze mee aan tafel mogen schuiven.

Allemaal partijen die vandaag A zeggen maar eigenlijk Z bedoelen.

Politici die foto’s manipuleren, verhalen verzinnen en leugens verspreiden. En die dan nog durven roepen: “Geloof ze niet.”, terwijl ze zelf via Puurs verhuizen naar Antwerpen om vervolgens met de staart tussen de benen  te verdwijnen als een dief in de nacht, en als straf een beter betaalde functie krijgen ook al liet de kiezer weten dat het genoeg was geweest.

Voorzitters die elkaar zwartmaken voor stemgewin, maar elkaar liefkozen voor zetelgewin. Prostitutie verbleekt bij de dagelijkse hoereloperij in de Wetstraat.

Eikels die voor de verkiezingen veto’s stellen tegen partijen en na de verkiezingen droeftoeten dat die partij niet met hen wil samenwerken. Die via een zoveelste opgevoerde show een nieuwe voorzitter kiezen, of herverkiezen.  

“Vernieuwing!”, roepen ze dan zelf.

“Oude wijn en oude zakken  ja!”

Zelfbediening stijgt met de seconde. De media wordt aan banden gelegd. We steken menig dictatoriaal derde wereld land naar de kroon.

De armoede groeit, de oude dag wordt jaar na jaar onbetaalbaarder. Gezondheidszorg verandert in ongezondheidzorg. Onderwijs glijdt langzaam af naar demogelijkheden van de portemonnee. En dienstverlening, dat zit er al helemaal niet in. LEZ, dat moeten we betalen. En als Vlaanderen een extra wegentaks wil invoeren en de burger is tegen, beloofd men voor de verkiezingen van het niet te zullen doen. Zegt men na de verkiezingen het wel te zullen doen. En toetert men schande als dan Wallonië de eerste is die het misschien gaat doen.

Jongens toch, wat ben ik dat beu. Die overbetaalde peutertuin die niet kan samen werken. Die niet kan werken. Die niet bezig is met hun job maar wel alle dagen langs de kassa passeert.

De ongemakkelijke waarheid is simpel. Zet morgen een katholieke metser samen met een moslimmetser, die beginnen samen  te metsen. En als ze gaandeweg nog iets van elkaar kunnen leren, dan zullen ze dat nog doen ook.

Het enige dat niet meer werkt, dat zijn onze politici en dat is de politiek.

Ik wil geen nieuwe verkiezingen, ik wil dat die bende jan men klotes het voor bekeken houdt. Alles is beter dan dit amateurisme.

Spread the love
 • 1.2K
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1.2K
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.