Het is nog maar het begin!

De zinsnede die ik als titel van deze blogpost gebruikt schiet momenteel als paddenstoelen uit de grond. Nochtans kan ik mij er absoluut niets bij voorstellen. Wat bedoelen mensen die dat schrijven nu eigenlijk?

Gaan we in Antwerpen, Vlaanderen of België nu plotsklaps ook honderd bommen per dag mogen verwachten zoals in Syrië? Gaan wij vanaf morgen ook honderden doden per dag moeten begraven misschien? Of gaat men ons op eenzelfde manier beginnen ‘verdedigen’ zodat er ook bij ons zes keer meer burgers het leven laten dan IS strijders? Misschien zullen kapitalistische zwijnen onze natuurlijke rijkdommen komen koloniseren, er miljarden aan verdienen en miserie veroorzaken in plaats van welvaart te brengen?!

Echt waar, ik heb geen idee.

Ik zie echter ook regelmatig de volgende zin mijn tijdlijn passeren: “Ik heb het gezegd hé!” Speciaal voor die mensen een kleine wake-up call. Een aanslag in het Jodenkwartier, een zieke jongeman die mensen van het leven beroofd of een mafketel die zichzelf tot ontploffing brengt: “Dat zijn dagelijkse mogelijkheden!” Voor de uitvoer van terreur heb je immers enkel en alleen een individu nodig dat psychisch verloren loopt en niets te verliezen heeft. Eender welke overtuiging de dader in zich draagt ligt er gewoonlijk maar als etiket bovenop, en verleent de dader een alibi richting een mogelijke ‘heldenstatus’ nadien. Wie dus denkt dat het ooit anders was, of ooit anders gaat zijn: “Vergeet het. Zelfs al wordt IS morgen met de grond gelijk gemaakt, er zullen altijd wel andere zieke geesten zijn die echte zieke mensen hun geesten doen verrotten en hen zo zullen aanzetten tot barbaarse daden.”

Dat is een keiharde realiteit.

Wat ik mij wel altijd afvraag is waarom onschuldige mensen steevast het doelwit zijn? Er zijn 1001 onmensen verantwoordelijk voor die dagelijkse honderden bombardementen. Voor het doden van honderden onschuldigen per dag en het leegroven van een land, en het uitbuiten van een bevolking. De lijst met onmensen is zo lang, en toch blijft iedereen op die lijst telkens weer buiten schot. Niet dat ik oproep tot het plegen van aanslagen, verre van zelfs. Ik hoop dat ik fout ben en dat we vandaag de laatste aanslag zagen ooit. Maar zeg nu zelf, waarom altijd weer onschuldigen?

Of zouden ze dat bedoelen met de zin: “Dit is nog maar het begin!” Dat de volgende aanslag niet gericht zal zijn tegen onschuldigen?

Spread the love
 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  11
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.