Waar is de waarheid gebleven?

Ik word de laatste jaren dagelijks door rechts beschuldigd van dingen waar ik ab-so-luut niets mee te maken heb. Waar mijn ideologie niets mee te maken heeft. Ik zit immers al 46 jaar te wachten op een linkse regering, federaal en Vlaams. Om eindelijk eens een links beleid te kunnen voeren. Wie zegt dat links aan de macht is geweest, die maakt van haar eigen leugen een nieuwe waarheid.

Een links beleid dat zou de arbeidsduur verminderen, en op die manier extra arbeidsplaatsen creëren. In plaats van de arbeidsduur te verhogen en werkloosheid te creëren.

Een links beleid zou zorgen voor kwalitatieve jobs, zonder verplicht opgelegde hyper flexibiliteit.

Een links beleid had onze energiefactuur nooit laten privatiseren. En ze had ervoor gezorgd dat er al lang een transitie bezig zou zijn richting groene stroomvoorziening.

Een links beleid had het openbaar vervoer genationaliseerd, zodat de dienstverlening vooraan zou staan. Samen met betaalbaarheid.

Een links beleid had al lang voor goede fietsverbindingen gezorgd, aansluitingen vanuit de rand van een stad naar het centrum, opdat deze autoluw zouden zijn.

Een links beleid had ervoor gezorgd dat we op onze oude dag mooi zouden kunnen leven, in plaats van afhankelijk te zijn van flexi-jobs om te proberen overleven.

Een links beleid had de verrijking die migratie met zich meebrengt ontgonnen en ervoor gezorgd dat verdraagzaamheid hoog in het vaandel zou staan, als referentie voor onze normen en waarden.

Maar er is al decennia lang geen links beleid gevoerd.

Nochtans beschuldigt deze rechtse regering mij alle dagen en maakt ze van mij bewust een vijand. Ze creëert bewust een vijandbeeld, opdat wij tegenover elkaar zouden komen te staan. Deze rechtse regering schuift al jaren aan een stuk elke verantwoordelijkheid af van de roofbouw die ze pleegt op onze sociale verworvenheden. Net zoals ze dat doet van de door haar georganiseerde afbraak van de toekomst die wij met zijn allen verdienen.

De fouten die zogezegd door links werden genomen in het verleden, welnu die worden in sneltempo verder gezet. De energiefactuur neemt toe, we moeten steeds maar langer werken, het openbaar vervoer smelt als sneeuw voor de zon… Noem maar op.

Daar was links niet verantwoordelijk voor, net zoals ze daar vandaag niet verantwoordelijk voor is. En dus wens ik daar niet voor verantwoordelijk gesteld te worden, waardoor ik alle dagen in de tegenaanval zal gaan zolang deze hetze wordt gevoerd door deze rechtse regering wiens core business het promoten van onverdraagzaamheid lijkt te zijn.

Spread the love
 • 18
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  18
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.