Joke & co: verwacht van mij geen medeleven vandaag!

‘Laat ons duidelijke grenzen stellen’, je moet maar durven als politieker om zulke onzin uit te braken. Jongens toch, zelfs nu ligt de schuld weer bij een ander. Ik ben 47, altijd al politiek bewust geweest. De laatste jaren vraag ik mij meer en meer af of de politiek zelf nog wel bewust is?

Er gaat geen dag voorbij of iemand van jullie heeft de stoerste tweet verstuurd. Meestal op de kop van burgers, soms op die van een collega. Eens lekker uithalen, het waarheidsgehalte zal jullie daarbij worst wezen. De woordkeuze steevast stigmatiserend.

Nooit staan jullie één seconde stil bij wat dat doet met een mens.

Er gaat geen dag voorbij of jullie lachen ons vierkant uit. Hoe groot is de kans dat Joke een (Europese) functie krijgt aangeboden? Ontslag voor een burger dat betekent het bedrijf verlaten. Gaan stempelen, en actief op zoek gaan naar een baan. Er volgen voor ons geen exuberante ontslagvergoedingen. Ons loon blijft geen twee jaar doorlopen zoals dat van jullie. Wij krijgen geen kip met gouden eieren aangeboden, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Jullie zorgen al jaren goed voor jezelf. Wanneer beginnen jullie eens te zorgen voor ons?

Politieke schandalen volgen elkaar in sneltempo op. Zelfverrijking, graaicultuur, fraude, carrousels,… het is een waslijst met criminele daden die enkel voor jullie onbestraft blijft. Onschendbaarheid is een gouden vrijgeleide geworden die jullie misbruiken om politieke criminaliteit te legaliseren.

Op lijsten staan, verkozen worden, mandaten niet opnemen, niet gaan zetelen maar wel langs de kassa passeren,… Voor verkiezingen beloften maken aan kiezers en die nadien met de grote glimlach verbreken. Zeggen wat je niet doet en nooit antwoorden op wat je wel doet.

Godverdomme toch. Wat een bende potverteerders zijn jullie geworden.

Stigmatiseren, indoctrineren, mensen tegen elkaar opzetten. Dat lijkt jullie enige bestaansreden te zijn dezer dagen. De manier waarop jullie aan politiek doen verhardt de samenleving met elke seconde. Wat mevrouw Schauwvliege is overkomen, dat is wat jullie zovele anderen dagelijks zelf aandoen. Dit verhaal valt gewoonweg binnen het kader van het spreekwoordelijke verdiende loon.

Verwacht dus van mij géén medeleven vandaag. Geen empathie. Geen gram!

Jullie kennen voor jezelf geen grenzen maar wil ze wel altijd opleggen aan een ander.

Welnu, niet deze keer. Jullie zijn schuldig. Jullie moeten veranderen. Niet wij! Ga voor de spiegel staan, sla mea culpa en kom dan nog eens terug.

Godverdomme toch.

Spread the love
 • 414
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  414
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.