Lees dit gewoon eens. En enkel inhoudelijke reacties zullen deze keer blijven staan.

Mag ik even de spreekwoordelijke spiegel voorhouden? Bovenstaande afbeeldingen deelde ik vandaag. Voor mij twee facebookberichten waarvan ik de humor wel inzag. Maar ja, ik kan mij dan ook compleet uit de zetel lachen met absurde humor à la Monty Python terwijl ik over mijn nek ga van zeven seconden ‘tegen de sterren op’. “Mooi zo”, denk ik dan altijd weer. Diversiteit is nu eenmaal wat ons onderscheidt.

En op mijn facebookprofiel is bijna iedereen welkom. Enkel racisten en fascisten zijn niet welkom. Voor de rest zal je nogal wat linkse gedachten lezen. Samen met wat dingen over de beste ploeg van de wereld. Hier en daar een foto van één of ander optreden en af en toe iets persoonlijks. Je kunt dat leuk vinden of niet. Maar hey, het is mijn facebookprofiel en het staat je vrij om hier aanwezig te zijn. Of ook niet.

Wat de linkse afbeelding betreft. Ik heb wel wat anekdotes van uit mijn jeugdjaren in verband met racisme. Dat komt ervan als je opgroeide op 2050 Linkeroever, de mengelmoes bij uitstek. Je maakt daar vrienden, die tot op de dag van vandaag nog steeds vrienden zijn. En die anekdotes, die bekleden een ruim spectrum. Dat gaat van geconfronteerd worden met onverdraagzaamheid, racisme in verschillende vormen en alle gevolgen van dien. Op sommige momenten vocht je terug. Vochten we terug. Fysiek en verbaal. Dat laatste ook op verschillende manieren. En of je dat nu leuk vindt of niet, reageren met een kwinkslag heeft mij – ons – meermaals gered. Niet enkel van het fysieke, maar ook van verder verbaal geweld.

Dus ja, ik heb problemen met de afbeelding als ik die tegenkom. Anderzijds deed ze mij wel terugdenken aan die dag en wat die reactie, op dat moment, betekende.

Het jammere is dan dat je plots dingen krijgt aangemeten die je niet bent. Het is een beetje de tijdsgeest denk ik dan. We leven nu eenmaal in een moment in de tijd waar koppen boven artikels belangrijker zijn dan de inhoud. Jammer, maar het is wat het is.

Wat later deel ik de tweede afbeelding. Ook daar zie ik de humor wel van in. Een paar weken geleden trekken wat idioten vlaggen in verband met vluchtelingen naar beneden. Een of andere politieke partij lanceert het idee om ettelijke duizenden vlaggen uit te delen richting de verkiezingen in oktober. Diezelfde partij moet daarna echter vaststellen dat ze die vlaggen niet zal mogen uitdelen omwille van een wetsvoorstel dat ze zelf hebben ingediend. Dat ze die vlag dan ook nog eens zelf de collaboratievlag hebben genoemd, en in de post de subtiele verwijzing #opkuisen zat, waren voor mij meer dan redenen genoeg om ook deze post te delen.

Het jammere is dan dat je plots dingen krijgt aangemeten die je niet bent. Het is een beetje de tijdsgeest denk ik dan. We leven nu eenmaal in een moment in de tijd waar koppen boven artikels belangrijker zijn dan de inhoud. Jammer, maar het is wat het is.

En dan nu de spiegel. Want ook de onderstaande afbeelding deelde ik. Een jongeman. Vermist sinds deze ochtend. Evenwel is de afbeelding misschien niet voorzien van een goede titel en is dat misschien de reden dat het bericht slechts zes maal werd gedeeld het afgelopen uur?

Verdwijning van Diego #CINEGER te #Schoten op 26/04/2018
Getuigenissen, enkel telefonisch : van Child Focus 116 000 of van de Politie 0800 30 300
http://www.childfocus.be/nl/missing-child?id=373

Spread the love
 • 58
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  58
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.