Lierse – BW

History

Vorig jaar, thuis tegen Lommel, besliste ene Geoffrey Hairemans over een nieuwe wending in de o zo rijke Antwerp geschiedenis. Een verdiende penalty kuste de winkelhaak en Lierse gaf zelf haar mogelijkheid, om te promoveren, uit handen door thuis te blijven steken op een gelijkspel. En voor de Lierse supporters met enkel een korte termijn geheugen één woord: Eupen. Anders gezegd: “We know the feeling.” Enige verschil is dat wij daar niet zijn over blijven doordrammen. Het nieuwe seizoen kwam en vanaf dag één ging de blik vooruit. Ik kan het jullie enkel en alleen aanraden. Jullie herkansing is ook begonnen.

Met Beerschot-Wilrijk is er opnieuw een kandidaat in 1B die mee zal spelen voor promotie. Een ploeg in opbouw, die hunkert naar haar eerste successen en die het juk van een verleden tracht af te schudden. De promoties van de laatste jaren zetten het project kracht bij. Het gedrag van enkelen afgelopen weekend doet daar afbreuk aan.

Wat kan ik jullie beiden dus aanraden? Gratis advies zo u wil.

Ik raad jullie aan om de ambras die zaterdagavond begon tussen idioten die zich Lierse en Beerschot-Wilrijk supporters noemen te veroordelen. Vervolgens raad ik jullie ook aan om de ambras tussen diezelfde idioten te veroordelen in cafés voor de wedstrijd. En veroordeel aub ook het wangedrag tijdens de wedstrijd , van opnieuw diezelfde idioten. Idioten uit het Beerschot-Wilrijk vak die over de omheining kropen en er idioten vonden in het Lierse vak die blijkbaar zaten te wachten om er een onderling potje ambras van te maken. En veroordel tenslotte ook dat door toedoen van die idioten de match werd  stilgelegd.

Al vergeten?

Vorig jaar vielen Lierse supporters ook een bus van ons aan. Ook daar smeten zij een raam in. Helden zijn het. Helden van den Aldi. Die het lef niet hebben om onderling af te spreken en op elkaars tronie te gaan meppen, ergens ver weg van de bewoonde wereld, waar geen plaats is voor hen. Ik raad beerschot-Wilrijk supporters ook aan om een volgende keer niet te reageren. Geen onschuldigen van terrassen te verjagen én niet met stoelen, die niet van u zijn, te beginnen gooien.

Ik raad jullie beiden ook aan om jullie busvervoer beter te regelen. Zodat zaken als dit niet kunnen gebeuren. En als ik één ding wil aanraden aan elke voetbalploeg dan is het wel dat we er alles aan moeten doen opdat deze idioten zich kunnen uitleven ver weg van een voetbalstadion, en ver weg van de beschaving.

Wie met 100% zekerheid kan zeggen dat het Lierse “supporters” waren, gesterkt met enkele Nederlandse vrienden, die gisteren de bus aanvielen die  wil ik aanraden om namen te noemen. Net zoals ik diegenen die met 100% zekerheid kunnen zeggen dat het Antwerp “supporters” waren om hetzelfde te doen.

En als je dat niet kan raad ik u aan om gewoon uw bakkes te houden, geen ploegen te veroordelen maar het gedrag op zich. Want dat moet er overal uit.

PS: De sfeer op de Bosuil raad ik jullie ook aan. Want dat is voetbal! Come on you reds!

Spread the love
 • 215
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  215
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.