Niemand die zoveel op de Vlaming spuwt als Nva

Daar was hij weer. De man die verdacht werd van fraude in 2010 en, samen met zijn vrouw, aan de fiscus weigerde om zijn geviseerde derdenrekening te laten onderzoeken. De Vlaams minister-president die zich afzonderde van de wereld na de aanslagen in Brussel en Zaventem. Die enkel de Vlaamse herdenking belangrijk vond, en daarmee indirect zei dat al dat andere verdriet minder belangrijk was.

En het is net hij die in 2001 een partij oprichtte. Eentje naar zijn evenbeeld. In het kort gezegd: “Een partij die vooral denkt te mogen zeggen wat anderen moeten doen, en zichzelf steeds weer probeert te baden in onschuld.” Dit is geen loze uithaal want hun daden spreken boekdelen.

Laten we wel wezen. Hoe vaak heeft Nva de gewone Vlaming al niet bespuwd?

Zelfverrijking: Nieuwe Vlaamse allespakkers

Apache.be kwam vorige maand met een dossier dat gaat van Optima tot Land Invest. Een dossier dat bewijst dat De Wever een omstreden hoogbouwproject, met een voorgeschiedenis van duistere financiële transacties, door het schepencollege duwde.

Waar werd bewezen dat Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in maart enkele vastgoedspelers uitnodigde voor een kabinettenoverleg over een fiscale hervorming waardoor volgende vraag werd gesteld, maar nooit beantwoord: “Schrijft de vastgoedlobby mee de wetten?

En ook Rob Van de Velde kwam nog maar eens in opspraak. Meerdere vastgoeddossiers tonen de verbetenheid aan waarmee schepen Van de Velde zich achter de ontwerpen van projectontwikkelaars schaart, wars van elk protest of negatief advies. Een bekend voorbeeld is de Lins-toren op de Tunnelplaats (op de plek van de vroegere Renault-garage, red.). Zowat alle adviezen, inclusief dat van de stedenbouwkundige ambtenaar en van de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO), waren negatief, maar toch werd de vergunning door het college afgeleverd.”

Het potje op het deksel houden, wetende dat het stinkt van hier tot in Singapore. Dat is een kerntaak van de Nva dezer dagen. Zo ook rond Optima, waar alle transparantie van tafel werd geveegd. De meerderheidspartijen N-VA, Open Vld, CD&V en MR stemden tegen participatie van PvdA in de parlementaire onderzoekscommissie. Ook na herhaalde en nadrukkelijke vraag van verschillende oppositiepartijen, hielden de Kamerleden van de meerderheid de lippen stijf op elkaar over de reden waarom dit verzoek precies geweigerd werd.

Al die zelfverrijking en de beknotting van transparantie, dat is spuwen op de gewone,modale, Vlaming.

Pensioenleeftijden: Niet Voor Aristocraten

Er is nog niet één onverwacht dossier de revue gepasseerd of Nva vroeg achter extra’s. Elke keer opnieuw: “Wij willen daar wel over praten MAAR, dan moet dit ook bespreekbaar zijn.”

En toen kwam het pensioendossier. Waar Nva één, van haar vele, verkiezingsbeloftes brak. De leeftijd van 65 werd overnacht 67 en geen leeuw die er naar kraaide. Er was godbetert een Waalse politieker nodig om aan Sigfried Bracke & co duidelijk te maken dat politiekers zichzelf goed bedelen qua pensioenen en pensioenleeftijden.

Dus ligt de vraag tot aanpassing op tafel.

Maar laat het nu net aan de Waalse kant van ons Belgenlandje zijn dat politiekers al iets deden tegen de ongebreidelde cumul. En daarom zien zij nu de kans schoon om ook iets extra’s te vragen. Om ook aan Vlaamse zijde komaf te maken met de 37 mandaten van bijvoorbeeld een Koen Kennis. Een belofte van de Nva aan haar kiezers nota bene!

Maar diezelfde Nva fulmineert vandaag dat het ongehoord is dat de Franstaligen vragen om daar iets aan te doen. Misschien komt dat wel omdat Nva ook hier haar eigen verkiezingsbelofte brak. Want bijna 90 procent van alle N-VA-verkozenen cumuleert een lokaal mandaat (burgemeester, schepen of gemeenteraadslid) met een zetel in een Belgisch parlement.

Voorlopig moet dus iedereen langer werken, buiten de politiekers zelf. Dat is spuwen naar een hele hoop Vlamingen.

Verkiezingsbeloftes: Nieuwe Valse Adagio’s

Toen de verkiezingsmodus van Bart De Wever Antwerpen ontsierde, met zijn tronie op megaspandoeken, rees de deontologische vraag: “Hoe ver kan je gaan in verband met verkiezingen en de daar bijhorende PR?”

Nva schreef daarom in haar verkiezingsprogramma in dat ze weg wilde blijven van Amerikaanse toestanden waarbij politieke partijen en kandidaten gelden zou ontvangen vanuit de privé. Op datzelfde moment liet Ludo Van Campenhout zijn verkiezingscampagne wel al sponsoren door vastgoedbonzen.

En ondertussen geraakt Nva op kruissnelheid. Door een nieuwe rekenwijze van mevrouw Homans zullen partijen in verschillende Vlaamse gemeenten meer geld mogen uitgeven tijdens de verkiezingen in 2018. De huidige Vlaamse regering maakte meteen ook komaf met enkele regels voor de sperperiode. Zo zijn commerciële telefooncampagnes, reclameborden en affiches groter dan vier vierkante meter weer toegelaten, net als radio- en televisiespots.

Veel Amerikaanser kan het niet worden als je het mij vraagt. En die gespleten tong vindt je terug in zowat alles dat Nva doet.

Zo kunnen we het bijvoorbeeld hebben over onze oudere Vlamingen. Voor wie Nva ,ondertussen al 14 jaar, kan zorgen vanuit het Vlaamse parlement. Voor wie ze het volgende inschreven in hun verkiezingsprogramma: ”Toch zal er blijvend moeten worden geïnvesteerd in de ‘klassieke’ rusthuizen en moet er ruimte zijn voor privaat initiatief.”

Ondertussen steeg de factuur in Vlaanderen steeds maar weer onder Nva bewind en als we eens over de taalgrens piepen dan stellen we vast dat er in Wallonië veel meer rusthuizen zijn per gepensioneerde dan in Vlaanderen. En dat ze veel betaalbaarder zijn ook. In Wallonië volstaat uw pensioen om niet enkel de kosten te dekken, maar veelal nog de kans te krijgen om te sparen ook. In Vlaanderen mogen kinderen bijleggen en dan nog.

Ik geef maar twee voorbeelden in dit stuk. Omdat ze voor zichzelf spreken en duidelijk maken wiens prioriteiten voor Nva voorop staan. Dat is niet enkel spuwen op uw kiezers, dat is ook spuwen op een generatie ouderen.

Nva: Nieuwe Vlaamse Armoede – Niet Voor Anderen

Enkel Nva durft te schrijven dat onze koopkracht steeg omdat sommigen wat euro’s bijkregen via een taxshift. Enkel zij durven de stijging van energie, en het doorrekenen ervan in alles wat we kopen vandaag, af te doen als een fait divers. Enkel zij durven ontkennen dat het leven duurder is geworden en dat de gewone werkende Vlaming minder sparen kan.

Alleen Nva durft onomwonden kindergeld afnemen van de middenklasse, om te herverdelen naar ook de toplaag van de maatschappij. Om die toplaag opnieuw meer geld toe te stoppen, bewijzend dat het voor die toplaag nooit genoeg zal zijn. En dat Nva hen wel degelijk heel belangrijk vindt.

Zulke zaken gaven hen de spotnaam: “Nieuwe Vlaamse Armoede.”

Maar ook enkel Nva vult dagelijks de sociale media met halve waarheden en leugens. Alsof elke Vlaming te dom is om zelf na te denken. Wie de waarheid, gebaseerd op cijfers en data, wil weten qua staken, die klikt gewoon op de volgende link: “Staken Walen meer dan Vlamingen?

Deze Nva leugen is geen op zichzelf staand gegeven. De Vlaming waarvoor Nva staat die liegt en bedriegt al geruime tijd. Het is een stuk van hun eigenheid geworden. Een onderdeel van de normen en waarden van iemand als Bourgeois. Bourgeois die denkt dat wij te dom zijn om door de halve waarheden door te zien. Een Bourgeois die een partij oprichtte om aan zelfverrijking te doen, van zichzelf en de vriendjes aan tafel. Daarom dat we ook regelmatig spreken van “Niet Voor Anderen.” De tweede spotnaam voor de partij van een Bourgeois die denkt dat zijn Vlamingen dit alles zullen blijven pikken.

De slotsom is makkelijk te maken, maar oogt heel lelijk: “Er is geen partij die meer op de Vlaming spuwt dan Nva.”

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.