Over hoofddoeken enzo

Eerst en vooral, lieve bange blanke mannen en vrouwen, wat het hoofddoekendebat betreft, daarin hebben jullie weinig te willen. Eigenlijk, hebben jullie daarin niets te willen buiten dan de betrokken personen bij te staan op momenten dat het nodig is. Maar jullie doen vooral het omgekeerde.

Elke partij heeft wel haar vertegenwoordiger van hét partijstandpunt, maar zelden is dat standpunt hét juiste. Het feit dat er verschillende standpunten zijn, van verschillende vrouwen met verschillende meningen bewijst ook gewoonweg dat niet één iemand het volledige gelijk heeft. In de strijd die gaande is rond het hoofddoek verdienen zowel de voor -als tegenstanders, onze steun. Het laatste dat zij nodig hebben is één of andere politieke partij die het onderwerp probeert te recupereren, en dat statement telt voor de beide kanten in het verhaal. Vrouwen die zelf kiezen om een hoofddoek te dragen, die keuze verbieden is niets meer of minder dan onderdrukking. Vrouwen die hem willen afwerpen daarin niet proberen te helpen, is evenzeer onderdrukking.

Het laatste dat zij nodig hebben is één of andere politieke partij die het onderwerp probeert te recupereren

Het is trouwens mensonterend om een individu te reduceren tot wat zij draagt op haar hoofd. We zouden misschien wat menselijker kunnen zijn en wat meer aandacht moeten besteden aan wat er in dat hoofd zit, en die gedachten proberen te faciliteren. De vrouwen die een hoofddoek wensen te dragen bijstaan, net zoals diegenen die hem willen afleggen. Dat betekent luisteren, in plaats van op te leggen.

Beschamend is het om zien hoe sommige partijen zich gedragen rond dit thema.

Trouwens vooraleer wij ons daar mee gaan bemoeien, zouden we niet beter eerst eens voor eigen deur vegen? Jaarlijks sterven er mensen doordat ze zich zo slecht in hun vel voelen, omdat ze maar niet kunnen voldoen aan het ideaalbeeld dat ons wordt opgedrongen van de perfecte man, vrouw en het gezin. Om maar iets te noemen, en te zeggen dat ook wij er bijlange nog niet zijn.

En stop ook maar ineens met al die flauwekul die jullie uitkramen. “Binnen x aantal jaar praten we allemaal Arabisch!” Ik hoor die belachelijke riedel nu al meer dan dertig jaar en het enige dat sindsdien gebeurt is dat dialecten, jullie eigen moedertaal dus, smelten als sneeuw voor de zon en in sneltempo aan het uitsterven zijn. In die laatste dertig jaar heb ik nog niemand leren kennen die plots volmondig Arabisch is beginnen spreken en dat dialect, of de Nederlandse taal, verworpen heeft. Het omgekeerde is wel waar.

Nu we toch bezig zijn, stop ook maar ineens met dat gelul over een huidskleur. Het wordt helemaal belachelijk als ik de commentaren lees van mensen die nu reeds als kippen liggen te braden onder de lampen van een zonnebank, om binnen enkele weken de meest gebruinde van de wereld te zijn. Zouden die wel zelf beseffen hoe onnozel commentaar op iemands huidskleur klinkt, terwijl ze zelf hun uiterste best doen om er zo bruin mogelijk uit te zien?!

Serieus. Het opbod de laatste dagen bewijst dat de verkiezingskoorts weer in het land is. En het enige dat dit aan het doen is, dat is de dagelijkse integratie alsook de strijd die gevoerd wordt rond een thema als het hoofddoek bemoeilijken.

Bende hypocrieten verdomme.

Spread the love
 • 564
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  564
  Gedeeld
Tagged:

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.