Politieke staking nu: CDENV, weg ermee!

Het duurt weken, maanden, jaren tot zelfs decennia voor een bouwwerk van op de tekentafel tot leven komt. Slopen echter, dat gebeurt in een handomdraai. Ons repartitiesysteem is zo een bouwwerk en onze samenleving is er ook op gestoeld. Iedereen moet bijdragen voor elkaar, zodat we armoede, en andere sociaal onaanvaarde wantoestanden, het hoofd proberen bieden. Samen kozen we om een sociale weg te bewandelen. Niet kiezen voor de gemakkelijke egoïstische oplossing van de vingerwijzing naar een ander, maar naar jezelf kijken en afvragen wat je voor een ander kan doen.

Een vraag die wij ons vandaag opnieuw moeten stellen.

De dienstverlening van De Lijn moet er aan geloven. Net zoals die van de NMBS. De veiligheid van cipiers kent geen alarmfase vier.  In de haven staat het dokwerkersstatuut op de helling en loodsen gaven hun eerste prik. Met het nieuwe neoliberale mantra van het stijgend ziekteverzuim zet rechts opnieuw een val voor verdere besparingen. Dat het aantal leefloners nog nooit zo hoog was, is een gevolg van de keuzes die deze neoliberale regering maakt.

Deze regering van indoctrinatie blijft de angst voeden en datgene waar we angst voor moeten hebben bedekken met de mantel der liefde. Dagelijks bereikt het narcisme gehalte van deze technocraten een nieuw niveau. Niet anderen, maar zij denken verheven te zijn boven het volk. Zelfs 100.00 handtekeningen van bezorgde burgers brengt deze regering niet op andere gedachten. Dat hun keuzes alle dagen meer en meer mensen in de armoede duwen interesseert hen geen zier.

Een welgemeende fuck you is al maanden de kiezer zijn deel.

Welnu, two can play that game! Het ACLVB verbrak afgelopen week de banden met hun politiek relais. Iets wat ACV en ABVV hen reeds voordeden. Alles en iedereen in het middenveld is de afbraakpolitiek kotsbeu, de publieke opinie begint massaal te morren en het is dus hoog tijd dat we het hoge woord er uit laten: “Politieke staking nu!”

Vergeet de neoliberalen van Nva, OpenVLD en MR. Vergeet de neoliberale afbraakagenda van De Wever. Laat hen rechts liggen. Laten we onze pijlen richten op CD&V. Zij hebben niets te zoeken binnen deze regering. Zij zijn het schaamlapje van de neoliberalen en weigeren boven hun gewicht te boksen. Zij dienen de neoliberale afbraakagenda en realiseren hoegenaamd niets.

Om verdere afbraak te voorkomen moeten wij dus volop voor de aanval kiezen.

Laat ons de krachten bundelen, mobiliseren naar dagenlange acties die het nieuwe jaar 2016 inzetten en zeggen wat we al lang hadden moeten zeggen: “Wij willen een politieke staking!”. Laat ons de krachtmeting aangaan. Niet gericht op de voorstellen die men doet. Maar gewoon op de man spelen.

Weg met deze regering, CDENV WEG ERMEE!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.