Prettig kerstfeest iedereen! Iedereen behalve…

Ik ken wel wat mensen. Het logische gevolg daarvan is dat zowat alle politieke strekkingen in mijn kennissenkring verzameld zijn. Echter, net zoals Mohamed El Bachiri zegt, is mijn politieke overtuiging ondergeschikt aan mijn mens zijn. Er zijn immers zoveel andere dingen die ons wel verbinden. Telkens vanuit een liefde voor iets. De liefde voor onze kinderen, ouders, het voetbal, muziek, theater,…

Menszijn betekent dan ook dat je respect kan opbrengen voor datgene waarin je verschilt van gedachte, net zoals je kan genieten met diezelfde personen binnen datgene waarvan je de liefde deelt.

Dat heet verenigen. En dat is wat van ons mensen maakt.

Het zou dan ook de core business moeten zijn van elke politieke partij. Mijn kennissen schertsen al eens over mijn delegee zijn. Maar ik kan gerust met mijn werkgever een gewone babbel hebben, of bij gelegenheid wat zwanzen tussen pot en pint. In bepaalde dossiers sta je lijnrecht tegenover elkaar, in andere is dat niet het geval. Maar je hebt elkaar alle dagen nodig om samen te werken.

En laat onze politieke partijen nu net het omgekeerde doen. Al twee jaar aan een stuk.

Ze zijn maar met twee zaken bezig. Uiteraard met zichzelf. Maar ook met de ‘tegenstander’ in een slecht daglicht te plaatsen. Wat eigenlijk ook weer betekent dat ze bezig zijn met zichzelf. Kijkt wat die fout doet, dat doen wij niet hoor. Stem op ons!

En dan zijn er van die zeldzame momenten dat politici, en hun partijen, dat alles zouden kunnen overstijgen. Opportuniteiten die hen zomaar in de schoot vallen. Waarmee ze allemaal scoren én eindelijk eens kunnen werken aan hun core business.

Maar zelfs dan falen ze schromelijk.

Een opbod van cheques, dat is volgens hen meedoen aan de warmste week. Kijk eens hoeveel geld wij inzamelden! Wij dus, en zij niet. Die bedragen vliegen op de sociale media in de hoop dat ze massaal verspreid zullen worden. Trending worden, heet dat dan. Nog meer wij, en nog meer niet zij.

En zij hebben de kracht om iets trending te laten worden. Daarom stuurde ik hen onderstaande tweets. Eerst naar partijen, dan naar voorzitters.

Groen en Spa plaatste het filmpje op hun facebookpagina. Wouter Beke vernoemde het in een tweet. Net zoals twee afdelingen van Groen dat deden. Voor de rest absolute stilte. En neem maar zelf een kijkje, op het facebookprofiel van partijen, op de twitterlijn van hun voorzitters. Doe dat gewoon, en lees wat voor hen echt belangrijk is. ‘Wij’ in de ‘ik’ vorm, dat is belangrijk.

Ik wens iedereen een prettig kerstfeest. Iedereen behalve onze politici. Hen wens ik een groot cadeau toe onder de kerstboom. Een groot pak empathie. Want godverdomme, ze kunnen het gebruiken.

Ik wens iedereen een prettig kerstfeest. Iedereen behalve onze politici. Hen wens ik een groot cadeau toe onder de kerstboom. Een groot pak empathie. Want godverdomme, ze kunnen het gebruiken.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/Vlaamse.socialisten/posts/10154216832607151/” width=”550″/]

groen

Spread the love
 • 195
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  195
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.