Pukkelpop = 1 groot statement

Dag Pukkelop,

Wij zij al even vrienden, zo was het afgelopen weekend mijn tweeëndertigste editie. Ik beloof het nu al, je ziet mij volgend jaar voor de drieëndertigste keer verschijnen.

Ik ken Pukkelpop als een progressief festival, dat altijd al maatschappelijke geëngageerd is geweest. Milieu, holebirechten, … dat ís Pukkelpop!

Pukkelpop dat zijn artiesten die relevante statements maken, alsook de organisatie die dat doet. Dat is het Wood forrest, waar gezond eten al jaren een prominente plaats inneemt. Dat zijn de kwinkslagen naar maatschappelijke thema’s in de Petit Bazar – ik vond de #metoo opzet dit jaar weer geweldig gevonden. Het is een plaats waar alternatief geëxperimenteerd wordt, de Valley was subliem.

Pukkelpop is bovenal een festival vol diversiteit.

Ik passeer élk jaar, élke tent. Van dans, naar punk, van het meest alternatieve naar het meest commerciële. En ik praat met veel mensen. Dit jaar echt topconversaties gehad met mensen van zestien tot mensen diep in de vijftig, en ouder. Verschillende nationaliteiten. De smeltkroes is elk jaar een topervaring.

Het is ook één van de redenen dat er elk jaar opnieuw zoveel mensen verschijnen. Omdat Pukkelpop een verbindend festival is. Een inclusief festival is.

Wie naar Pukkelpop komt met als achterliggende reden: “De festivals zijn van ons.”, die heeft hier eigenlijk geen plaats, omdat de inzet van zulke passanten verdelen is. Omdat ze zich enkel willen misdragen tussen al die mensen die komen voor Pukkelpop als geheel.

Pukkelpop heeft het recht om de mensen een politiek geweten te schoppen, want jullie doen dat al jaren.

Ik hoop dat het volgend jaar verboden wordt om politieke statements van onverdraagzaamheid te promoten. Opdat er geen opbod komt tussen pro en contra. Bovenal hoop ik dat er volgend jaar opnieuw ruimte is voor maatschappelijke relevante statements, en dat jullie extra hard zullen inzetten op Pukkelpop als verbindend geheel.

Ik kijk er al naar uit.

Groetjes,

Sven

PS: Ik hoop ook dat Imelda May volgend jaar op de affiche staat J

Spread the love
 • 173
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  182
  Gedeeld
Tagged:

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.