Theo Francken, houdt u bakkes

Gisteren, ergens op een terras, genietend van de winterzon hoorde ik een jongere dat zeggen. Zijn gezelschap knikte instemmend. “Die denken precies allemaal dat wij idioten zijn.” Opnieuw was de tafel naast mij unaniem akkoord.

Het lijkt mij ondertussen wel duidelijk, de enigen die Theo Francken nog geloven dat zijn de fans en zijn Nva collega’s. Wat jammer genoeg ook duidelijk lijkt te worden is de straffeloosheid die politici zichzelf hebben aangemeten. Net zoals de manier waarop zij zich zonder scrupules misdragen.

Nochtans is het allemaal heel duidelijk.

Nva liet de regering vallen, en begon daags nadien met een bombardement aan verwijten. “Pure mensensmokkel.”, zo noemde De Wever het live in de VTM studio.

 

“Het zijn Jihadkinderen.”, twitterde Francken. Gelukkig zijn er mensen zoals Sas Van Nieuwenhove die de framing, en de leugens die erbij passen, dagelijks weerleggen.

 

De ene uitspraak is pure laster. De andere een dikke leugen. Beiden getuigen ze van een totaal gebrek aan respect tegenover, u, mij, iedereen.

“Hyporciet.”, het was een woord dat goed bekte bij de Nva, telkens ze de aanval opende op anderen. Maar nu duidelijk geworden is dat zij voorstander waren van het migratiepact, is het ook duidelijk dat zij de regering lieten vallen om hun verkiezingsuitslag te beschermen.

Enkel en alleen om ervoor te zorgen dat er geen parlementaire onderzoekscommissie zou kunnen worden opgestart naar de wanpraktijken van Theo Francken. Over de criminele praktijken binnen Nva.

Daags nadat de visa affaire bekend wordt gemaakt begint Nva aan haar media-tegenoffensief. Zo geeft Theo Francken met veel plezier interviews langs alle kanten. Eigenlijk is het hallucinant wat Francken in dit interview zegt. Nog los van het smeergeld dat Kucam zou ontvangen hebben, stelt Francken dat de selectieprocedure voor humanitaire visa was: partijgenoten komen met lijsten, die mensen krijgen een visum. Niets selectiecriteria, niets objectieve procedures: de vrienden van Francken beslissen wie een visum krijgt. Dat is cliëntelisme, niets anders.

Bovendien blijven de leugens stromen. En worden ze steeds opnieuw weerlegd. Zoals ook deze weer:

Natuurlijk is het verhaal ondertussen ook al 101 gewijzigd. Van niets weten, tot geruchten, tot zeggen dat hij anderen gezegd zou hebben dat die naar de politie moesten gaan. Zelfs de maanden waarin alles gebeurde veranderde met de dag. Het is nog enkel wachten tot het de schuld is van (alle) anderen. Al gaan ze er deze keer niet mee wegkomen. Er zijn maar twee schuldigen in dit verhaal: de N-va en onmensen die meededen met deze criminele praktijken.

Wat niet veranderde was wat er gebeurde. Hij bleef samenwerken met Kucam, bleef naar feestjes gaan van mensen die duizenden euro’s betaalden om een visa te krijgen en dat zelfs tot voor kort, met de man die 101 lijstjes had bezorgd aan Francken.

Iedereen die nu beseft vanwaar de foto in dit artikel kwam. Iedereen die zich nu de vraag stelt hoeveel van hen geld hebben betaald om op die foto te kunnen staan.

Iedereen is er van overtuigd dat Theo Francken daar wel van wist. Ik wil hem gerust het voordeel van de twijfel geven. Maar als je als politieker zoveel optrekt met iemand, die God weet hoeveel mensen een visa bezorgde door lijstje op je bureau te leggen, die jij dan goedkeurde, en je euro viel niet dat dit wel eens louche zou kunnen zijn… Welnu, dan heb je niets te zoeken in de politiek. Dan ben je zelfs geen lichtgewicht.

Dat Karim Van Overmeire, ex-vlaamsblokker en nu N-va parlementslid, ook visa fikste via Francken is een bewijs dat het geen fait divers is waarover we spreken.

Via verschillende ondoorzichtige kanalen verstrekte Theo Francken (N-VA) honderden humanitaire visa, vrijwel enkel aan christenen. De netwerken van gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) en Vlaams Parlementslid Karim Van Overmeire (N-VA) waren enkele van die kanalen.

Echter, ook bij het grootste humanitaire prestigeproject van de ex-staatssecretaris stelde slechts één man de lijst op met wie wel, en wie niet meeging: een maronitisch-christelijke priester uit Barad.

Dit gaat niet enkel om mensensmokkel. Dit gaat om politiek machtsmisbruik. Dit gaat om cliëntelisme. Dit gaat om zelfverrijking. Dit gaat om georkestreerde migratie. Dit gaat om meer migratie ten voordele van meer stemmen. Dit draait allemaal rond de verkiezingen van mei 2019.

Een migratiepact goedkeuren, een regering laten vallen, liegen en bedriegen, en nu proberen fulmineren zoals enkel Calimero dat kon. Ik geef die jongeren groot gelijk.

“Francken, houdt u bakkes.”

 

Spread the love
 • 185
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  187
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.